Lina Sjöberg och Jonas Nordfors till EM-final i DMT i Baku

Idag inleddes EM i trampolin, DMT (dubbel minitrampolin) och tumbling i Baku och Lina Sjöberg och Jonas Nordfors är i final i DMT.

Efter två säkra och stabila hopp har Lina kvalificerat sig till söndagens final i DMT.

- Förträningen kändes bra och nu är det skönt att vara igång. I första hoppet kom jag lite snett i första volten men det löste sig. Andra hoppet var bättre, även om jag hade en lite djup landning, säger Lina.


Ett av Linas hopp under förträningen i Baku.

I finalen har Lina en guldmedalj från EM 2016 att försvara och jämfört med kvalet kommer hon kunna öka sin svårighet ytterligare.

- Exakt vilka kombos det blir bestämmer jag på finaldagen, men jag har mycket mer att ge än i kvalet, fortsätter en laddad Lina.

Gustav Tingelöf och Jonas Nordfors ställde upp i herrarnas DMT-kval. Jonas som inte har tävlat i DMT i en stor internationell tävling sedan 2014 gjorde två mycket stilrena hopp.

- Det är fruktansvärt skönt att ha nått finalen i DMT. Det här är en gren som jag tränar och tävlar mest för att det är kul och det gör att jag inte känner samma press som i trampolinen, säger Jonas efter kvalet.


Jonas flyger in i finalen. Här på förträningen.

Efter att under flera år ha jobbat med idrottspsykologen Andreas Klasson har Jonas hittat ett lugn i sin hoppning.

- Andreas har hjälpt mig hitta ett fokus och i tävlingssammanhang tänker jag ofta:  Vad skulle Andreas ha sagt nu, så han har varit till stor, stor hjälp, avslutar en nöjd och glad Jonas.

Gustav Tingelöf gjorde sitt första EM och det första hoppet gick bra. Marginalerna i DMT är små och med två lyckade hopp fanns en finalplats i sikte, men det andra hoppet blev tyvärr snett och lite stressat.


Full fart framåt för Gustav.

- Det var en upplevelse att vara med på mitt första EM, sen är det klart att jag hade velat ha två bra hopp i tävlingen. Men det här är inte mitt sista mästerskap, säger Gustav.

I morgon fortsätter tävlingarna och seniorerna kvalar i den individuella trampolinen.

 

Debut för juniorerna

Sofia Redman och Linnea Larsson, gjorde debut på JEM i trampolin.

-  Vi har haft bra förberedelser och juniorerna är här i Baku för att se och lära. Det är en speciell situation med ett mästerskap och jag vill lyfta fram Sofias första serie där hon satte personligt rekord. Tyvärr hoppade hon ur i den valfria serien. Linnea kom igenom båda sina serier, vilket var bra även om hon har kört lite bättre tidigare under veckan, säger Jenny Söderlund förbundskapten för landslaget i trampolin

På lördag fortsätter tävlingarna för Sofia och Linnea i synkron trampolin.

Livestreaming och resultat hittar du här.

Publicerad: 2018-04-12

UPPTÄCK MER