EM-finalplats i synkron trampolin för Måns Åberg och Jonas Nordfors

Uppdaterad cirka 21.00. Under lördagen genomfördes kvaltävlingarna i synkron trampolin och Måns Åberg och Jonas Nordfors tog sig glädjande till söndagens final.

- Det känns sjukt bra! Vi är så glada säger Jonas och Måns efter finalen och Måns fortsätter:

- Jag gick in med inställningen att Sverige skulle ta en finalplats, för där är vi verkligen känner jag. Sedan om vi eller Oscar och Felix skulle ta den var jag inte lika säker på.

 

I finalen som går på söndag kommer Jonas och Måns fortsätta att lita på känslan och på varandra, för hoppen sitter där. Måns berättar att om de lyckas med det kommer samtidigheten på köpet. Det är ett jämt startfält och paret har höga förhoppningar inför finalen.

- Vi ska bara in och njuta! Det är mycket tuff konkurrens men allt kan så klart hända. Vi ska visa vad Sverige kan och slå oss in i toppen, avslutar Måns och Jonas fyller i:

- Vi har sjukt kul och att vi är ett riktigt härligt gäng som alltid stöttar en oavsett vad.

Finalplatsen och resultatet innebär även att Sverige har en plats klar i synkron trampolin för herrar till European Games 2019, vilket var en av målsättningarna inför mästerskapet.

Det andra paret som kvalade var Oscar Smith och Felix Holgersson och de slutade på en 18:e plats.


Synkront kval för damerna

Hanna Rydén och Lina Sjöberg tävlade även de i kvalet i synkron trampolin och efter en urhoppning placerade de sig på en 14:e plats.

- Det känndes bra. Vi körde ur den andra serien, vilket var tråkigt, men det är sådant som händer. Den första serien var helt OK. Vi var synkrona även om det fanns saker att jobba med var det var stabilt, säger Hanna Rydén.

Här kan du lyssna på en intervju med Hanna där hon summerar både den synkrona tävingen och den individuella tävlingen som gick igår fredag.

Hanna Intervju.m4a


Juniorerna Sofia Redman och Linnéa Andersson slutade på en 26:e plats.

 


 

Urhoppning i semifinalen för Lina Sjöberg

Senare på lördagskvällen gick semifinalen i individuell trampolin, dit Lina Sjöberg kvalificerat sig. Tyvärr hoppade hon ur efter cirka halva serien och där tog äventyret slut. Lina laddar emellertid om inför finalen i DMT i morgon söndag.

Lyssna på en längre intervju med Lina om dagens tävling och tankarna inför morgondagen.

Lina Intervju Efter Semi.m4a

 

På landslagets facebooksida finns fler bilder och serierna från dagen tävling.

Grymt jobbat och stort grattis!

 

Publicerad: 2018-04-14

UPPTÄCK MER