Silver för Jonas Nordfors och brons för Lina Sjöberg på EM i DMT

Jonas Nordfors tog sensationellt ett silver i DMT på EM i Baku och Lina Sjöberg lyckades återigen komma på prispallen i ett stort internationellt mästerskap. Med sig hem från Baku tog hon en bronsmedalj i DMT (dubbel minitrampolin).

Jonas Nordfors gjorde sitt livs tävling i DMT. Med två riktigt bra hopp var det bara ryssen Vasilii Makarskii som trängde sig förbi. Det var Jonas bästa resultat någonsin.

- Jag vet inte var jag ska börja, jag var osäker på om jag skulle få andra hoppet godkänt. Men jag är så glad, det är fantastiskt, säger Jonas Nordfors.

EM-silvret i Baku ger mersmak.

- Ja nu jävlar, nu siktar jag på VM-medalj också, säger Jonas.

Lyssna på en intervju med Jonas som gjordes direkt efter prisutdelningen:

Jonas Final.m4a

Titta på andra hoppet här

 

Brons för Lina

Det första hoppet i finalen för Lina Sjöberg blev mycket bra och resulterade i tävlingens högsta poäng och efter första rundan ledde hon tävlingen. Det andra hoppet blev tyvärr lite för långt och Lina halkade ned till en tredjeplats. Brittiska Kirsty Way vann till slut tävlingen före ryskan Polina Poianova som kom tvåa.

Lina satsade på att försvara sitt guld från 2016 och var besviken efter tävlingen, men blickar samtidigt framåt.

- Det känns inte så bra. Jag är fast i min bronsförbannelse. Det första hoppet var bra, men det andra blev för långt och där tappade jag 1.2 poäng. Men jag vill bli bäst i världen så till VM i höst kommer jag satsa mest på DMT.

Lyssna på hela intervjun med Lina här:

 Lina Final.m4a

Titta på det fantastiska första hoppet här

Urhoppning i synkrona finalen

Finaldagen innehöll flera svenska framträdanden i den synkrona trampolinen var det Jonas Nordfors och Måns Åberg, som tidigare under EM-veckan tog sig till final, som tävlade.

Killarna gick ut som andra par i den fina gymnastikarenan i Baku. Tyvärr blev det en kort serie då Jonas hamnade fel och hoppade ut redan efter den andra volten av de tio som bildar en serie. Det blev en åttonde och sista plats i finalen som vanns av par från Vitryssland.

 

Oscar Smith ”Shooting Star”

Under mästerskapet uppmärksammades fler gymnaster än vinnare och medaljörer. Den svenska trampolinaren Oscar Smith som har haft en skadedrabbad karriär men aldrig gett upp och visat driv och passion utsågs till Smartscoring’s ”Shooting Star”. Lyssna på intervjun med honom nedan.

Oscar Smith.m4a

Alla resultat hittar du här.

Stort grattis till hela landslaget i trampolin för ett fint EM!

Publicerad: 2018-04-15

UPPTÄCK MER