Gymnaestradan 2019

Ett år kvar till World Gymnaestrada 2019 Dornbirn. En World Gymnaestrada samlar omkring 20 000 gymnaster från runt 50 olika länder och under evenemanget genomförs cirka 1000 fantastiska gymnastikuppvisningar utan tävlingsinslag.

Nu är det snart ett år kvar innan World Gymnaestrada 2019 går av stapeln i Dornbirn. Vi har nyligen träffat den lokala organisationskommittén och de beskriver evenemanget och förberedelserna så här:

Se klippet 

Alla som tillhör en gymnastikförening och är från 15 år eller äldre kan delta i en uppvisningsgrupp (dispens kan ges ner till 12 år). En uppvisningsgrupp består av gymnaster från en och samma förening eller från föreningar i samverkan och bör bestå av 50–100 deltagare.  Det går även att delta som enskild och vara med i World team.

Gruppen genomför tre uppvisningar inomhus (10–15 minuter på en yta av 20 x 20 meter) som ska spegla gymnastikens olika utryck och former med eller utan redskap.

FIG Gala

Under en Gymnaestrada anordnas även en gala där de bästa uppvisningarna får möjlighet att delta och visa upp sig och Sverige kommer vara representerade i form av Malmöflickorna.


World team

World team är en stor gruppuppvisning för alla deltagare under World Gymnaestrada 2019 och genomfördes första gången under World Gymnaestrada 2015 i Helsingfors.

Deltagandet är öppet för alla och vill man endast delta på denna aktivitet under World Gymnaestrada 2019 är det fullt möjligt.

Vi har samlat information om World team i form av en introduktionsfilm, instruktionsmanual och musiken för uppvisningen samt en hälsning från den lokala organisatören här.

Marknadsföringsmaterial

För att stötta och underlätta marknadsföringen av World Gymnaestrada 2019 hos våra föreningar har vi tagit fram ett marknadsföringsmaterial.

Materialet är till för de föreningar som har eller funderar på att delta och kan användas till att informera och inspirera era medlemmar att delta. Mer information här

Dags för preliminär anmälan - anmälningsavgift

Är ni intresserade av att delta? Då behöver ni göra en så realistisk bedömning som möjligt över det totala antalet deltagare (aktiva/ledare/föräldrar/medföljande) och göra en anmälan via följande formulär senast den 15 juni 2018:

Anmälan

Efter er anmälan kommer Gymnastikförbundet att fakturera er en anmälningsavgift på 500 kronor per deltagare.

Fakturan är en anmälningsavgift som ni ska se som en bekräftelse och ett förskott på deltagaravgiften. Deltagaravgiften kommer vi att fakturera i december 2018. Anmälningsavgiften kommer alltså att dras av från slutbetalningen. I och med att ni inbetalar anmälningsavgiften bekräftar ni ert intresse av att delta och ni har en plats i den svenska delegationen till Gymnaestradan 2019.

Kostnader för deltagande:

Deltagarkort 230 €

Skollogi 176 € (8 övernattningar inkl. frukost)

Lunch 98 € (7 luncher)

Grundpris 504 €

Hotell Klass 2 kategori, cirka 60–80 euro per natt/rum

Övriga kostnader som tillkommer är resan ToR till Dornbirn, transfer, galabiljetter och gemensam klädsel.

 Choreo english WG2019 world team

 Musikfil m.m.

 

Publicerad: 2018-05-22

UPPTÄCK MER