Föreningsbesök med fokus på Alla kan gympa

Hammarbygymnasterna är en förening med många ansikten och en bred verksamhet.

Föreningen har idag cirka 1700 aktiva som bedriver träningsverksamhet inom familjegymnastik, barngymnastik, kvinnlig artistisk gymnastik, truppgymnastik, powerfit och sitt eget koncept multigymnastik och tävlingsverksamhet inom kvinnlig artistisk gymnastik, manlig artistisk gymnastik och truppgymnastik.

Nu vill föreningen vårda och utveckla ett brett utbud genom att i höst kunna erbjuda sina medlemmar träning inom trampolin och alla kan gympa och kontaktade därför Gymnastikförbundet för att få tips och råd om hur man gör och vad man behöver tänka på för att starta verksamhet för personer med funktionsnedsättningar, tex rörelsenedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och personer med utvecklingsstörning. 

Här har Hanna Kosby medlem i den nationella kommittén för alla kan gympa samlat sina bästa tips:

  • Våga fråga föräldrarna vad gymnasterna har för diagnoser. På det sättet kan du som ledare läsa på om diagnoserna och få en ökad förståelse för gymnasterna. Men tänk också på att vi alla är olika, och möt varje gymnast för den individ den är. Men en grundförståelse är aldrig fel.
  • Var inte rädd att utmana gymnasterna att prova nya saker och visa att du som ledare tror på dem. 
  • Vad kan vi som ledare få hjälp med av föreningen och förbundet
  • Se över salen ni tänkt vara i. Vad finns det för redskap, går det att komma in med rullstol, finns det handredskap tillhanda, finns det någon självklar samlingsplats? Se inspiration här
  • Men det absolut viktigaste är ändå att ni har KUL! För gymnastik är ju fantastiskt och den härliga rörelseglädjen vill vi sprida till ALLA!

Så här sammanfattar Julia Cessay mötet och vägen framåt:

-   Vår målsättning är att erbjuda gymnastik för alla och jag känner efter mötet med Gymnastikförbundet att vi verkligen kan säga det med stolthet. Det känns otroligt viktigt och roligt att få möjligheten att starta en Alla kan gympa-grupp i höst. Till oss är alla välkomna! Nu hoppas jag bara att deltagarna är lika taggade som vi! 

Är ni/du intresserade av att starta verksamhet eller bara behöver bolla tankar och idéer, hör då gärna av er till någon av våra kontaktpersoner.

Här finner du deras kontaktuppgifter

 

Publicerad: 2018-05-23

UPPTÄCK MER