EM i trampolin 2020 – nu börjar arbetet

EM i trampolin, DMT och tumbling går i Scandinavium, Göteborg 7-10 maj 2020 och nu har arbetet med mästerskapet satts igång ordentligt.

Cirka 650 deltagare från hela Europa väntas komma till Göteborg och vi vill bjuda på en riktig gymnastikfest. Planeringsarbetet är i sin linda och projektledare Pernilla Nyberg har börjat att sätta samman gruppen som gemensamt med Göteborg & Co och Gotevent som äger Scandinavium ska göra mästerskapet till något att uppleva och minnas. Tävlingarna pågår mellan 7-10 maj, men redan den 3 maj börjar de första delegationerna komma till Göteborg.

En av utgångspunkterna för hela mästerskapet är att detta ska bli en gymnastikfest, inte bara för de mest inbitna trampolinfansen. För att klara av mästerskapet behöver fler inom gymnastiken involveras och det kommer göras på flera sätt. Till exempel har truppkommittén och trampolinkommittén redan haft gemensamma möten om hur individuell tumbling kan växa i Sverige. Det finns säkerligen truppgymnaster eller aktiva inom den artistiska gymnastiken som vill testa på en ny tränings- och tävlingsform och EM kan bli en viktig hävstång i detta arbete.

Ett mästerskap att minnas

Projektgruppen kommer ha fem målgrupper i tanken i hela planeringen framåt - gymnaster, ledare, domare, publik och funktionärer, där alla ska få en riktigt bra upplevelse i Göteborg om två år. Tidigare i år var en grupp från Gymnastikförbundet och Västra Frölunda Trampolinklubb på besök i Baku i samband med EM för att ta med sig idéer och kunskap om hur ett mästerskap kan arrangeras och vad som gör det där lilla extra för deltagare och publik utöver att genomföra en effektiv och bra tävling.


UEG-flaggan lämnas över till den svenska delegationen på EM i Baku.

Vill du hjälpa till?

I projektgruppen finns ett antal arbetsområden, där det behövs hjälp:

  • Administration
  • Ceremonier
  • Teknik
  • Redskap
  • Funktionärer
  • Marknad/Sponsorer
  • Logistik
  • Kringarrangemang
  • Tävling

Om du är intresserad av att hjälpa till, i planeringsarbetet eller på plats under själva tävlingarna – tveka inte att höra av dig till Pernilla. på följande mail: pernilla.nyberg@gymnastik.se

EM 2020 – nu kan arbetet sätta igång!

Publicerad: 2018-05-25

UPPTÄCK MER