Hoppa in sommaren

En av drivkrafterna för VM i hopprep, som genomfördes 2016, var att öka intresset för hopprepet i Sverige och inom Svensk Gymnastik. Nu finns ett inspirationsmaterial klart som kan bidra till detta.

VM i hopprep genomfördes sommaren 2016 i Malmö och blev en stor framgång på många sätt. Tävlingsmässigt med flera svenska medaljer i både lag och individuellt, välfyllda läktare och stort intresse från media, generösa sponsorer och ett bra ekonomiskt utfall. Dessutom blev det en vecka fylld av sociala aktiviteter, vänskap och glädje för de över 1000 deltagarna från 22 olika länder.

Som klippen från VM och våra nationella tävlingar visar är hopprepet en fantastisk tävlingsidrott. Men det är också en mycket funktionell och rolig träningsform. För att fler ska kunna komma igång och testa på verksamheten har därför tre olika filmer tagits fram i samarbete med Kämpinge GF. Passen är:

  • Gruppträning: Här ges ett förslag på hur ett gruppträningspass kan läggas upp, där hoppningen vävs in i träningen. Passet består av följande block: Kom igång, Styrka del 1, Hopprep del 1, Hopprep del 2, Styrka del 2, Långrep, Stretch.  
  • Övningsbank: Här får du förslag på enklare och svårare hopp och vad du ska tänka på för att klara dem. Materialet kan användas i den ordinarie träningen eller av den som bara vill lära dig ett dubbelhopp för att imponera på omgivningen 😊 
  • Det finns även en film för uppvärmning, om du vill ta del av den så skicka ett mejl till marknad@gymnastik.se I filmen finns ett sju minuter långt uppvärmningsprogram. Tempot är högt och kan användas av i stort sett alla våra föreningar och discipliner för att variera uppvärmningen eller sin träning på ett roligt sätt.  

Vill du se mer hoppning i sommar? Kom till SM-veckan i Helsingborg, där hopprepstävlingarna går den 6-7 juli.  

Publicerad: 2018-05-31

UPPTÄCK MER