Gymnastikförbundet rekryterar ytterligare

Gymnastikförbundets nationella kansli söker just nu efter två nya medarbetare. En utvecklingskonsulent och en vikarierande verksamhetschef för "Stöd och service".

Gymnastikförbundet söker nu ytterligare en utvecklingskonsulent och samtidigt har vi förlängt ansökningsperioden för vikariatet som verksamhetschef för "Stöd och service". Läs om båda tjänsterna här nedan:

Utvecklingskonsulent

Vikarierande verksamhetschef för "Stöd och service"

 

GYMNASTIKFÖRBUNDETS SÖKER UTVECKLINGSKONSULENT

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med cirka 260 000 aktiva medlemmar i 1100 föreningar. Föreningarna finns över hela landet och vårt syfte är att stödja våra medlemsföreningars verksamhet. För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på www.gymnastik.se, eller följa oss på facebook.com/svenskgymnastik.

Vår kollega går vidare till nya äventyr och vi söker därför en utvecklingskonsulent.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Under det kommande året kommer vi bland annat intensifiera arbetet med att införa ett nytt utbildningssystem, sprida och nå ut med Svensk Gymnastiks utvecklingsmodell, utveckla förbundets IT-struktur samt ett flertal andra mindre utvecklingsprojekt. Du kommer arbeta inom flera av dessa projekt samt många andra intressanta områden. Ett huvudansvar är att analysera medlemsdata samt genomföra förbundets medlemsundersökningar. Vårt arbete handlar i många delar om att samla data, bearbeta och analysera den samma för att sedan omvandla det hela till direkt förenings- eller förbundsnytta.

Vi ser att du är analytiskt lagd och van att arbeta mot deadlines och vi ser även att du har:

 • Utbildning inom statistik analysarbete eller motsvarande
 • Stort och brett idrottskunnande med inriktning mot gymnastik
 • Tidigare erfarenheter av analys och utredningsarbetet
 • Förståelse för forskning och utvecklingsprocesser

För att du ska trivas tror vi att du också har:

 • Förmåga att bereda och analysera
 • Förståelse för det gymnastikunika men ändå se utvecklings- och förändringspotential
 • Kommunikativ förmåga främst i skrift
 • Arbetar och trivs i huvudsak i interna processer
 • Nyfiken och utvecklingsorienterad
 • Förmåga att värdera och att kritiskt granska

OMVÄRLDS- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN

Utvecklingsenheten på Gymnastikförbundet består idag av ett team på cirka sex personer. Avdelningens uppgift är att ansvara för Gymnastikförbundets utvecklingsarbete i syfte att stärka vår egen, regionernas och föreningarnas verksamhet. Vi har varierande och roliga arbetsgifter som oftast är projektorienterade. Det omfattar allt ifrån att formulera projekten, arbeta direkt i projekten samt att vara en viktig del i att resultaten når våra målgrupper.

GYMNASTIKFÖRBUNDETS NATIONELLA KANSLI

Gymnastikförbundets nationella kansli är placerat i nya fräscha lokaler på Södermalm i Stockholm. Det är en arbetsplats där aktivitet och rörelse ligger varmt om hjärtat. Med en arbetsstyrka på ungefär 25 personer stöttar och samarbetar vi tätt med varandra för att göra arbetet lite bättre och lite roligare. Vi arbetar också tillsammans med våra åtta regionala kontor. Vi vill att du ska utvecklas så därför är vi måna om att uppmuntra till att driva på dina egna idéer samt ger dig mycket eget ansvar. Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär samma förutsättningar för alla oavsett kulturell bakgrund, kön, ålder mm.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader.

För mer information kontakta Pia Josephson, pia.josephson@gymnastik.se, 0708-808425 (avdelningschef). Facklig representant är Calle Myrsell calle.myrsell@gymnastik.se, 08-699 64 74.

Vi ser fram emot din ansökan som ska innehålla: personligt brev, CV, kontaktuppgifter och eventuella löneanspråk, märk rubrikraden med ”Ansökan”. Skicka ansökan till pia.josephson@gymnastik.se. Ser fram emot din ansökan dock senast 17 juni.

 

GYMNASTIKFÖRBUNDET SÖKER EN VIKARIERANDE VERKSAMHETSCHEF FÖR AVDELNINGEN ”STÖD OCH SERVICE” 

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med knappt 260 000 aktiva medlemmar i 1100 föreningar. Föreningarna finns över hela landet och vårt syfte är att stödja våra medlemsföreningars verksamhet. För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på www.gymnastik.se, eller följa oss på facebook.com/svenskgymnastik.

OM ROLLEN

I januari 2016 sjösatte Gymnastikförbundet en ny organisation för att stärka stödet till våra medlemsföreningar. I den nya organisationen har avdelningen ”Stöd och service” en nyckelroll med ansvar för den dagliga kontakten med Gymnastikförbundets medlemsföreningar och regionsförbund. Avdelningen hanterar inkommande frågor inom all verksamhet som bedrivs inom Svensk Gymnastik, och möter detta genom stöd till föreningar i frågor som bland annat rör medlemskap, uppförandekod och försäkringar samt att avdelningen administrerar den löpande tävlings- och utbildningsverksamheten. 

Vi söker nu en vikarierande Verksamhetschef till avdelningen Stöd och service för cirka 1 år.

Som vikarierande verksamhetschef är du ansvarig för att säkerställa det operativa och verksamhetsrelaterade stödet till föreningar, kommittéer, landslag och övriga grupperingar inom Gymnastikförbundet. Tjänsten innefattar samordning och arbetsledning av de 11 medarbetare som ingår i avdelningen inklusive administration kopplat till personalansvar. I den arbetsledande rollen hanterar du bland annat föreningsärenden med hög komplexitet som balanserar inom områdena etik och juridik. Du ingår i ledningsgruppen och är länken mellan den och avdelningens arbete med den löpande verksamheten. Du har även budgetansvar för avdelningens verksamhet. Tjänsten är ett vikariat på 100% med tillträde efter sommaren.

VEM ÄR DU?
Vi söker en person med tidigare erfarenhet som chef med arbetsledning. Vi tror att du är en person med relevant arbetslivserfarenhet och med hög integritet. Du bör ha förståelse för idrottsrörelsen och gärna föreningsbakgrund.

Du är ansvarstagande och självständig men har lätt för att samarbeta och har en förmåga att få med dig människor och samla en grupp.

Vi ser också att du har:

 • Relevant utbildning/kurser för tjänsten
 • Förmåga att prioritera och sätta gränser
 • Dokumenterad erfarenhet inom arbetsledning
 • Föreningskunskap samt generellt idrottskunnande
 • Erfarenhet av att leda ideellt engagerade
 • Erfarenhet av budget och prognosarbete
 • Goda kunskaper i officepaketet

Följande är meriterande:

 • Akademisk utbildning inom organisation, ledarskap eller motsvarande eller ekonomisk utbildning
 • Erfarenhet av arbete med IdrottOnline
 • IT eller systemkunskaper
 • Erfarenhet av arbete inom förening eller förbund
 • Kunskap om gymnastik och Gymnastikförbundets verksamhet

VILKA ÄR VI?

Gymnastikförbundets nationella kansli är placerat i nya fräscha lokaler på Södermalm i Stockholm. Det är en arbetsplats där aktivitet och rörelse ligger varmt om hjärtat. Med en arbetsstyrka på ungefär 25 personer stöttar och samarbetar vi för att göra arbetet lite bättre och lite roligare. Vi vill att du ska utvecklas så därför är vi måna om att uppmuntra till att driva på dina egna idéer samt ger dig mycket eget ansvar. Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär samma förutsättningar för alla oavsett kulturell bakgrund, kön, ålder mm.

För mer information kontakta Johanna Forssell, johanna.forssell@gymnastik.se, 08-699 64 88, facklig representant är Calle Myrsell calle.myrsell@gymnastik.se, 08-699 64 74.

Vi ser fram emot din ansökan som ska innehålla: personligt brev, CV, kontaktuppgifter och eventuella löneanspråk. Ansökan skickas till johanna.forssell@gymnastik.se och ansökningspersioden är förlängd till senast söndagen den 17 juni. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Publicerad: 2018-06-01

UPPTÄCK MER