Ett steg närmare Youth Olympic Games (YOG)

Hela delegationen för artistisk gymnastik kan nöjt åka hem till svensk mark och konstatera att i Azerbaijan uppnådde vi vår målsättning med två platser till YOG klara, enligt FIGs regler.

Tonya Paulsson har idag visat upp sig för Europa och hon kom på en 12:e plats i kvaltävlingen.

 


För att kvala till YOG krävs att man är topp-17 vad gäller nationer. Tonya kom på 8:e plats om man tittar på antalet nationer som var före henne.

- För mig som satt på läktaren och ser henne i Malmö dagligen ser man att Tonya har en väldigt stor förmåga och idag var hon cool, säger Fredrik Pierreville förbundskapten i manlig artistisk gymnastik.

I killarnas tävling gjorde både Marcus Stenberg och Joakim Lenberg en kanontävling. Joakim kom på 28:e plats av 54 deltagande gymnaster och Marcus kom på 20:e plats. Som "nation" kom Marcus på 13:e plats. Det innebär att även herrarnas klarade topp-16 som gällde i tävlingen.


- Svensk manlig artistisk gymnastik visar att vi kan när vi måste, säger Fredrik Pierreville och fortsätter:

- Vi är otroligt nöjda med vår tävling här och detta var i princip totalt sett det bästa vi kunde hoppas på för både killarna och Tonya. Jag vill tacka hela delegationen här i Baku - domarna Harpa Oskarsdottir och Eddie Olsson, fysio Carl Hultefors och tränarna David Cederblad och Lars Stenberg.


Nu åker Marcus, Joakim och Tonya hem och laddar ett par dagar för JNM som går om en vecka i Danmark.

Det är nu upp till Svenska Olympiska kommittén att besluta om vi ska skicka gymnaster till Buenos Aires, Argentina i oktober. Det beslutet tas i början av augusti.

Se alla resultat här. 

Publicerad: 2018-06-23

UPPTÄCK MER