Felix Holgersson – antagen till SOK:s Talang 2022

I dagarna fick trampolinhopparen Felix Holgersson, TK Levo, ett glädjande besked. Han är uttagen till SOK:s (Sveriges Olympiska Kommitté) program Talang 2022 för säsongen 2018-2019.

I maj var Felix med på en samling på Bosön och genomgick olika tester och nu är det klart att han även fortsatt blir en del av programmet.

- Detta är något jag sett fram emot och det känns jätteroligt att komma med i denna satsning, en bra möjlighet att ta mig längre fram i min karriär och nå mina mål, säger Felix Holgersson.


Felix på EM i Baku tidigare i år.

Rent konkret innebär detta ett stöd till de aktiva och dess tränare i hemmamiljön för att stärka den dagliga träningen, exempelvis stöd kring upplägg för fysträning, förbättrade möjligheter för morgonträningar. Detta följs av kompetensutveckling för tränare, vilket sker vid två tillfällen under hösten/vintern 2018 och ett gemensamt träningsläger, Talang 2022 Camp, på Playitas på Fuerteventura i november.

Felix laddar nu för fullt inför SM i Helsingborg, som blir nästa stora tävling.

Stort grattis och lycka till på SM!

Läs mer här

Fakta om Talang 2022

SOK:s etablerade stödprogram för elitidrottare som satsar mot OS, Topp och Talang, har fått en hjälpryttare. Det nya stödprogrammet kallas Talang 2022 och riktar sig mot aktiva som är på god väg att ta klivet mot Topp och Talang, men som ännu inte är där. Målet med Talang 2022 är att utveckla de aktiva så de är redo att tas in i Topp och Talang senast 2022, för att satsa på att delta på OS i Paris 2024 och att sedan ha möjlighet att slåss om en OS-medalj i Los Angeles 2028. De aktiva som tas in i Talang 2022 kommer få ett skräddarsytt idrottsligt stöd, liknande det som ges Topp och Talang. De får viss tillgång till SOK:s resursteam och stöd till internationella tränings- och tävlingsmöjligheter om det behovet finns. Samtidigt ska hemmatränaren genomgå ett kompetensutvecklingsprogram.

Utöver Felix får Jonna Adlerteg stöd genom SOK. Jonna är sen flera år tillbaka med i Topp- och talangprogrammet med siktet riktat mot OS i Tokyo 2020.

 

Publicerad: 2018-06-28

UPPTÄCK MER