Nordfors/Åberg och Sjöberg/Rydén tog hem titlarna i synkron trampolin på SM 2108

De regerande mästarna i synkron trampolin höll för favoritskapet och försvarade sina guldmedaljer från tidigare år.


Det blev en tight kamp om guldet i herrarnas tävling, där alla tre paren körde mycket bra. Till slut stod Jonas Nordfors och Måns Åberg, Upplands Väsby GK som vinnare, följt av Felix Holgersson och Oscar Smith från TK Levo som utmanade rejält. Men med lite sämre synkronitet i finalen för Felix och Oscar jämfört med den mycket fina kvalserien, behöll Måns och Jonas titeln från förra året.

Tredjeplatsen gick till Zack Sabirsh och Philip Mårtensson.

- Vi fick verkligen kämpa och vi lyckades sätta personbästa idag. Vi sänkte svårigheten lite inför finalen och det lönade sig, då vi tjänade in det både i synkroniteten och stilen, berättar en glad Jonas Nordfors efter finalen.

- Ja, det var riktigt skönt att vinna, då vi var tvåa in i finalen efter Felix och Oscar som verkligen hoppade bra idag, säger Måns Åberg.

 


I damernas tävling vann alltså Lina Sjöberg och Hanna Rydén med relativt god marginal före Sofia Redman och Linnea Larsson. Bronset gick till Ida Danielsson och Ella Bergström.

- Vi har varit lite knackiga i den synkrona hoppningen, men idag kändes det bra, berättar Lina Sjöberg efter finalen.


 

Lina och Hanna körde ungefär samma serie som förra året då de också vann SM-finalen.

- Vi körde säkert idag. Genom att köra lite lättare och ta bort en övning kunde vi hålla bättre koll på varandra i luften, säger Hanna Rydén.

 

Under dagen har det även genomförts kvaltävlingar i DMT och individuell trampolin där finalerna går på söndag förmiddag.

 

Alla resultat och vilka som kvalificerat sig till finalerna hittar du här.

https://sporttech.io/events/fc88c00b-770b-4276-6e89-2fbafdbfe832/ovs/event/TRA

Publicerad: 2018-07-06

UPPTÄCK MER