Hanna Rydén och Felix Holgersson vann den individuella trampolinen

Idag genomfördes SM-finalerna i individuell trampolin och DMT under SM-veckan i Helsingborg.

Först ut var damerna och här stod kampen mellan regerande mästarinnan Hanna Rydén, UVGK och Lina Sjöberg, Uppsala GF som utmanade. Det blev en jämn kamp, där Hanna till slut stod som segrare i tävlingen. Linnea Larsson, Klippans GK, som tävlade sitt första senior-SM, tog bronsmedaljen.


En glad och nöjd Hanna Rydén!

- Målet idag vara att klara min helt nya serie och komma igenom alla mina tio övningar och det lyckades jag med. Det var också kul att titta på alla de andra som tävlade, säger Hanna Rydén.

 

- Jag har svårt för SM och det blev lite vingligt på trampolinen idag. Jag körde igenom tio övningar men de sista två blev inte som tänkt och Hanna körde bra idag, kommenterar Lina Sjöberg sin andraplats.

 

Unga Felix Holgersson överst på pallen

Herrarnas tävling blev även den mycket spännande och det var upplagt för en tight strid bland de fyra främsta hopparna, Måns Åberg (UVGK), Osar Smith (TK Levo), Felix Holgersson (TK Levo) och regerande mästare Jonas Nordfors (UVGK).

 

Det blev en hög nivå på finalen. Favoriten Jonas hoppade ur i början av sin serie, vilket innebar att Felix Holgersson TK Levo, förra årets silvermedaljör, fick kliva högst upp på pallen idag. Två kom Oscar Smith, TK Levo och trea Måns Åberg från UVGK. Alla tre medaljörerna hamnade över 56 poäng.


Felix Holgersson hoppar högt och stilrent! 

- Det var roligt att vinna idag.  Jag har tidigare vunnit brons och silver, så det var dags nu, säger Felix Holgersson och fortsätter:

- Jag har haft en lite sämre uppladdning då jag varit sjuk i en och en halv månad, så jag har vilat mig i form. Men jag körde en bra serie och näst intill den svåraste jag gjort och fick en bra poäng.

 

DMT-gulden till Lina Sjöberg och Jonas Nordfors

I DMT-finalen var som väntat Lina Sjöberg i en klass för sig och tog SM-guldet med två fina och svåra hopp. I medaljstriden bakom henne var det Linnea Larsson och Lovisa Persson Suorra (UVGK) som tog silver respektive brons.  


- Idag fick jag feeling, berättar Lina Sjöberg!

- Det har inte gått så bra på träningarna inför SM, men på tävlingen idag fick jag feeling och kände att jag hade bra drag, så jag körde på med en svårare kombination än vad jag tänkt, säger Lina Sjöberg.

Det blev en hög poäng för Lina, 72.2.

- Det blev personligt rekord idag och det bådar gott inför resten av säsongen och jag hoppas att det släpper lite på träningarna nu framöver, avslutar Lina.

 

Herrarnas DMT vanns liksom förra året av Jonas Nordfors som gjorde två mycket svåra och säkra kombinationer. Silvret gick till Uppsalas Gustav Tingelöf och bronset kneps av Niklas Lindqvist.


Stabil landning av Jonas efter ett svårt hopp!

- Jag är otroligt nöjd med silvret idag. Jag åkte till SM för att uppnå en viss poäng och det lyckades jag med. Första kombinationen blev bra och då körde jag på med en helt ny kombination i hopp två, berättar en glad och lättad Gustav efter finalen.

 

Full fart mot ny kombination, Gustav Tingelöf.

Alla resultat hittar du här.

https://sporttech.io/events/fc88c00b-770b-4276-6e89-2fbafdbfe832/ovs/event/TRA

 

Publicerad: 2018-07-08

UPPTÄCK MER