Sverige är redo för VM i hopprep

Den 27–31 juli går VM i hopprep i Shanghai, Kina. Senast världsmästerskapen ägde rum gick tävlingarna i Sverige. Utdelningen av medaljer till värdlandet var då stor och nu åker de svenska hopparna ner för att ta hem ytterligare medaljer.

Kämpinge GF är föreningen som står för nästan hela det svenska deltagandet på VM i hopprep 2018. Föreningen är Sveriges främsta inom hopprep och de svenska mästarna i hopprep 2018, Elin Söderlund och Felix Vigren, hoppar båda för Kämpinge GF.  Under tävlingarna i Shanghai hoppas de kunna nå även internationella framgångar.  Andra hoppare som stått på prispallen i tidigare VM är Isa Vigren, Marina Jalkell, Julia Nydemark och Smilla Eliasson. De vann guld i dubbelrepsgrenarna och blev svenska mästare i lag 2018 när de nationella tävlingarna avgjordes så sent som i början av juli. Elin Söderlund och Sara Nässel har även ett VM-brons från Overalltävlingen i lag 2016 på meritlistan.


Foto: Andreas Svensson / West Photo

Sverige deltar med fyra seniorlag och ett juniorlag på damsidan och individuella hoppare i både dam- och herrklassen. De tävlar i grenarna freestyle och speed. Traditionellt ligger Sverige i framkant inom dubbelrepsfreestyle och även inför detta VM är förhoppningen att de kreativa inslagen ska imponera på domarna.

I masters-tävlingen som går i anslutning till VM avgörs bland annat grenen ”tripplar” där Lovisa Gustavsson från Lycksele Korpen tog guld när tävlingen gick i samband med VM 2016.

För den svenska delegationens head of deligation, Kajsa Murmark från Kämpinge GF VM, är VM-tävlingarna givetvis viktiga. Men det finns en bredare agenda än deltagandet från den egna föreningen.

I världsmästerskapen tävlar hoppare från Kämpinge GF och vi åker dit med förhoppningen ta medaljer. Men samtidigt som VM går även en open-tävling. Där finns hoppare från både Lycksele Korpen, Höganäs och Athena från Borås med i startlistan.

- Det är viktigt för svenskt hopprep och sporten att så många som möjligt får erfarenhet av de internationella sammanhangen, säger Kajsa.

I uppvisningstävlingen World Cup som också avgörs i anslutning till VM har Sverige tema världsdelar och ett spännande shownummer väntar.

Tävlingsschema (lokal tid)

-          Fredag 27 juli

-          19:00 – 20:30 Öppningsceremoni

-          Lördag 28 juli

-          09:00 – 12:30 Junior-VM, Male och Open Teams

-          13:30 – 18:00 VM, Male och Open Teams

-          Söndag 29 juli

-          09:00 – 12:00 Junior-VM, Female Teams

-          13:00 – 17:15 VM, Female Teams

-          Måndag 30 juli

-          09:00 – 12:30 Junior-VM, Masters

-          13:30 – 19:00 VM, Masters

-          Tisdag 31 juli

-          16:00 – 18:00 World Cup och avslutningsceremoni

 

Vill du följa mästerskapen live?

Tävlingarna kommer att streamas här.

Publicerad: 2018-07-18

UPPTÄCK MER