EUROGYM 2018 - Let's dream together

Den 11 upplagan av EUROGYM är slut. Denna upplaga har samlat cirka 4 000 gymnaster från 20 länder i staden Liège i Belgien och skapat minnen, glädje och vänner för livet.

Från Sverige deltog fem grupper med totalt cirka 120 deltagare.

Ett EUROGYM inleds alltid med en parad där samtliga deltagare promenerar genom stadens gator och torg för att tillslut hamna vid öppningsceremonin.

Därefter var veckan i full gång för samtliga grupper och de svenska deltagarna har deltagit på minst tre olika workshops, gjort en city orientering, haft möjlighet att delta på educatonal forums och haft två gatuuppvisningar.


I mellan allt detta har det finns gott om tid för upptäcka staden, se andra gruppers gatuuppvisningar samt hänga i GYMZONE, där det bjudits på olika aktiviteter och konserter under veckan.


I slutet av veckan var det äntligen dags för UEG-galan där ett antal utvalda grupper får visa upp sin uppvisning i en stor arena med tusentals personer på läktaren. Sverige fick möjlighet att delta på denna gala som ett wildcard och efter 6 timmar samträning stod Helsingborgs turnförening och Gefle GF för en glittrande show.


Dagen efter UEG-galan var många av de svenska grupperna lediga fram till kvällen då det var dags för avslutningsceremoni och party för samtliga deltagare.

Höjdpunkten för kvällen var helt klart bytet av tröjor, kepsar, väskor med övriga deltagare.


Ett stort tack till alla fantastiska gruppledare som under veckan bidragit med stöd, hjälp och ett glatt humör som gjort denna vecka oförglömlig för samtliga deltagare från Sverige.

Så här sammanfattar Isabelle Bergström sitt EUROGYM 2018:

"Detta var mitt första EUROGYM men det har varit jätteroligt och den bästa upplevelsen var när vi dansade flashmoben sista gången på UEG galan. Det var riktigt häftigt att få stå inför så många människor"

Nu blickar vi framåt mot EUROGYM 2020 som går av stapeln 10-17 juli i Reykjavik, Island.

Du hittar mer information om EUROGYM 2020 här

Publicerad: 2018-07-23

UPPTÄCK MER