VM i Shanghai avslutades med individuellt hopprep

Under måndagens tävlingar i VM i hopprep låg fokus på de individuella grenarna. Sverige hade deltagare från flera föreningar som tävlade i delgrenar respektive i overall-tävlingen.

Efter gårdagens framgångar i lagtävlingen var det svårt för måndagens individuella tävlande att visa liknande resultat. De svenska hopparna gjorde överlag bra tävlingsinsatser, men rådde inte på motståndet. Den stora överraskningen var istället Danmarks damer som placerade sig i toppen på freestyle och där en danska vann den individuella overall-tävlingen.

Sveriges främsta hopp var Elin Söderlund, som förberett sig under en lång tid, och som på SM i början av juli presterade bäst nationellt. Det började väl även på den internationella arenen. Med omkring 15 sekunder kvar av grenen 3 min snabbhet var Elin Söderlund på väg att slå minst det svenska rekordet, möjligen även det europeiska. Exakt vad som händer då är oklart, men Elins ben viker sig i slowmotion, och hon tvingas avbryta tävlingen. Att presetera på så hög nivå i den intensvia hettan var troligen orsaken till att Elin Söderlund tyvärr fick avsluta sin tävlingsmedverkan där. Hon mår nu bra och hoppas kunna tävla i World Cup för Sverige under tisdagen.Elin Söderlund under SM 2018. Foto: Andreas Svensson / West Photo

En hoppare som stått en bit utanför rampljuset är Linn Weimarck. Hon gjorde sin första VM-tävling som senior och hon hoppade sin freestyle helt felfritt. Även om poängen inte räckte till någon högre placering så talade publikens applåder sitt tydliga språk.


Linn Weimarck kramas om av sin syster Maja.


På herrsidan debuterade Felix Vigren på VM i seniorsammanhang. Även han kan titulera sig svensk mästare 2018, men den internationella konkurrensen var för hög för att han skulle nå hela vägen fram. Felix gjorde dock en fin insats och har nu ett VM på meritlistan inför framtiden.

Dagens bästa placering stod Isa Vigren för med sin femteplats i grenen tripplar. Placeringen delar hon med Chloe Chambers från Kanada.

Officiella resultat publiceras här.

Publicerad: 2018-07-30

UPPTÄCK MER