Jonna Adlerteg och Jessica Castles i EM-finaler

Nu är det klart, Sverige har två svenska gymnaster i EM-final i Glasgow. Jonna Adlerteg i barr och debutanten Jessica Castles i fristående.

Efter att alla dagens kvaltävlingar har genomförts har Jonna Adlerteg Sverige kvalat in som första gymnast till lördagens grenfinal i barr med dagens högsta poäng 14,60, som också är Jonnas nya personbästa.

 

Kanske än mer sensationellt är att den svenska debutanten, Jessica Castles, som gör sitt första stora internationella mästerskap på seniornivå även hon är klar för final i grenen fristående. Jessica presterade sitt absolut bästa i kvalet och det räckte till en sjätteplats i det mycket jämna kvalet. Hon placerade sig därmed bland de åtta bästa gymnasterna och är klar för final. Det är första gången Sverige har en svensk kvinnlig gymnast i final i fristående på EM.

- Just nu är vi både stolta och glada. Sen vet vi att finalen är en ny tävling och en ny prestation. För Jonnas del är detta en start på den internationella tävlingssäsongen och hon har många tävlingar att se fram emot. Mest nöjd är Jonna över sin prestation. Jessica Castles kommer som en ”underdog” och överraskar. Kort sagt är det historiskt och sensationellt att hon tar sig till final i fristående. Hon tävlar som förstaårs senior med de bästa i hela Europa, där cirka 30 länder är med och konkurrerar, säger Sebastian Melander från Glasgow.

 

Resultaten finns här www.glasgow2018.com

Grenfinalerna går på söndag och sänds i SVT.

Stort, stort grattis!

Publicerad: 2018-08-02

UPPTÄCK MER