Personbästa för Jonna Adlerteg i EM-kvalet och bra insats av debuterande Jessica Castles

Kvaltävlingen på EM är uppdelad i fyra subdivisioner och i förmiddags tävlade de svenska gymnasterna i den första divisionen och både Jonna och Jessica gjorde riktigt bra ifrån sig.

Jonna var först upp i hela tävlingen och satte en bra serie som gav henne personbästa. 14,600 blev poängen, vilket var ett skönt styrkebesked.

- Ofta kan poängen ligga lägre i den första divisionen och stiga under dagen. Men Jonna fick den poäng hon förtjänade dels tack vare sitt namn men framförallt tack vare sin höga svårighetspoäng. Nu blir det en spännande tävling att följa subdivision två, tre och fyra för att se hur långt Jonnas poäng räcker, säger Sebastian Melander, förbundskapten.

 

Jonna i ett av sina släpp i barren från tidigare under EM-veckan. Foto: Volker Minkus.

Jessica Castles, som debuterar i ett internationellt mästerskap på seniornivå, hade kvalat till mästerskapet att delta i bom och fristående och hon gjorde ett mycket bra intryck idag. På bommen blev det en adrenalinfull start för Jessica och hon hade lite för mycket fart så hon ramlade tyvärr ner. Men hon fann sig snabbt och gjorde en riktigt bra andra halva av bomserien. Poängen blev 11,50.


Jessica på bommen under podieträningen tidigare i veckan. Foto: Volker Minkus.

- I fristående gjorde Jessica en riktigt bra presentation. Utifrån hur hon tränat var detta hennes maxprestation. Det var jätteroligt at se Jessica uppe på fristående golvet idag, fortsätter Sebastian Melander. Poängen blev 13,100.

 

Nu väntar kvaltävlingar för de resterande subdivisionerna innan det avgörs vilka som tar sig till grenfinalerna.

 

Resultaten finns att hämta via EM-appen här: www.glasgow2018.com

Jonnas barrserie kan du titta på här.

 

Publicerad: 2018-08-02

UPPTÄCK MER