14:e plats för juniorlaget i manlig artistisk gymnastik på JEM i Glasgow

Det har varit en bra insats av juniorlaget som på 24 serier bara hade ett fall och slutade på en stabil 14:e plats i dagens tävling.

På JEM i Glasgow fanns förhoppningar om flera finalplatser för juniorerna på plats. Marginalerna är emellertid otroligt små och de bästa resultaten blev två elfteplatser för David Rumbutis i hopp respektive fristående. I hopp fick David tävlingens enda fall och var trots det alltså mycket nära final.

  

David placerar sig som bästa svensk på en 14:e plats i mångkampen. Här i avhoppet i räck. Foto: Volker Minkus.

 

Länge såg det ut som att David kunde gå till final i fristående men i slutet av tävlingen blev han passerad och står som tredje reserv till söndagens final. I mångkampen var David bäste svensk och slutade på en 14:e plats av 81 mångkampare. Även laget placerade sig på en fjortonde plats bland 31 lag.

  

Marcus Stenberg i sin ringserie. Foto: Volker Minkus.

 

 

Luis Il-Sung Melander i ringar! Foto: Volker Minkus.

 

- Jag är väldigt nöjd med vad juniorlaget presterade idag och att vi för tredje JEM i rad placerar oss topp 14 i Europa visar att vi också har en god återväxt. Naturligtvis är vi besvikna över att vi inte har någon gymnast i final, men vi kan konstatera att konkurrensen i Europa har blivit hårdare. Vi kommer analysera vår insats och även övriga deltagande lag och forma nya strategier för att ytterligare närma oss de allra bästa. Davids mångkampsresultat och även grenresultat är trots allt väldigt bra, säger förbundskapten Fredrik Pierreville.

 

 

Joakim Lenberg, ringar. Foto: Volker Minkus.

 

 

Victor Javenfeldt i bygel! Foto: Volker Minkus.

 

 - Jag vill också tacka hela delegationen, gymnaster och ledare, för ett fantastiskt arbete både på uppladdningslägret i Portugal och här på EM i Glasgow. Tack till alla tränare: Eddie Olsson, Niklas Andersson, Alexander Manyakine och Lars Stenberg. Tack till vår fysio Kalle Hultefors. Tack till Head of delegation Hans Goldring. Tack till våra domare Jens Hummel och Roland Himberg. Tack till alla gymnaster: Luis Il Sung Melander, Joakim Lenberg, David Rumbutis, Marcus Stenberg, Victor Javenfeldt, Filip Lidbeck och Kalle Idesjö samt Mattias Larsson (reserv i juniorlaget). Jag vill också tacka Catea som möjliggör vår satsning inom manlig artistisk gymnastik, avslutar Fredrik Pierreville.

 

Se alla resultat här: https://www.glasgow2018.com/results/ecgjr18/en/artistic-gymnastics/results-men-jnr-team-fnl-a-a-ind-fnl-and-ind-qual-qual-000003-.htm

 

På lördag kommer SVT att sända seniorernas lagfinal kl 14.00 och på söndag sänder de seniorernas grenfinaler. I studion kommenterar Veronica Wagner tillsammans med AnnaMaria Jansson. Missa inte det!

Publicerad: 2018-08-10

UPPTÄCK MER