6th Golden Age Gym festival

Golden Age Gym Festival hålls för sjätte gången, denna gång i vackra Pesaro i Italien. Årets upplaga slår rekord i antal deltagare och deltagande länder: 1 920 deltagare från 18 olika länder.

Festivalen erbjuder såväl träningsworkshops under förmiddagen, uppvisningar under kvällen på olika scener centralt i byn, gymnastikgala, öppnings- och avslutningsceremoni samt olika festliga arrangemang på kvällstid.

Därmed varvas egen träning, uppvisningar med strandhäng och trevliga middagar. Gator och torg fylls med glada gymnaster och motionärer i 50+ åldern. Den lokala organisatören har gjort ett fantastiskt jobb så här långt med att planera och genomföra ett av de bästa Golden Age Gym Festival vi haft hittills.
Maria Ståhl medlem i UEG:s kommitté Gymnastics for Allär nöjd med kvalitén på såväl workshops som uppvisningar som höjs år efter år. 

Norge är den största truppen på plats med drygt 600 deltagare och de har med grupper från Norges alla hörn. Flera länder saknar svenska trupper och hoppas få se träningsgrupper från Sverige på nästa Golden Age Gym Festival som kommer att ske på Kreta, Grekland i oktober år 2020. 

Vill du läsa mer om uppvisningsgymnastik?

Vill du läsa mer om Golden Age Gym Festival?

Publicerad: 2018-09-18

UPPTÄCK MER