Fem gymnaster till Paris och World Challenge Cup

Den kommande helgen, 29-30 september går World Challenge Cup i Paris i artistisk gymnastik och från Sverige tävlar, Jonna Adlerteg, Jessica Castles, Kim Wanström, Karl Idesjö och Pontus Kallanvaara.

Tävlingen inleds på lördagen 29 september med en kvaltävling, där de åtta bästa gymnasterna i varje gren går vidare till söndagens finaler.

Kim Wanström och Karl Idesjö, Hammarbygymnasterna, tävlar tre grenar vardera och Pontus Kallanvaara, Motus Salto, tävlar i två grenar:

  • Pontus: fristående och bygelhäst
  • Karl: ringar, barr och räck
  • Kim:  fristående, bygelhäst och räck

 


Karl, Pontus och Kim redo för världscupen!

 

På damsidan är det Jonna Adlerteg (Eskilstuna GF) som tävlar tillsammans med Jessica Castle (Eskilstuna GF). Jonna, som har en färsk guldmedalj i bagaget från världscupstävlingen i Ungern i helgen, tävlar även denna gång i grenen barr. Liksom i Ungern kommer hon köra på ett lite lättare avhopp, för att kunna lägga på svårighet inför VM och säsongens sista världscup i Tyskland i oktober.

Jessica gör världscupsdebut och kommer tävla i barr, bom och fristående. Hon tog sig under sommaren till en sensationell grenfinal i fristående och tävlingen i Paris är en del i hennes förberedelser inför att kvala in till VM.

 

Jonna och Jessica, här på EM i artistisk gymnastik i Glasgow.

Lördagens tävlingar pågår mellan 14.00 och 20.00

Söndagens finaler pågår mellan 13.30 till 18.00

Mer info:

https://www.ffgym.fr/

https://www.facebook.com/FFGymnastique/?fref=ts

http://www.fig-gymnastics.com/site/events/detail.php?id=15435#

 

 

Publicerad: 2018-09-26

UPPTÄCK MER