Finalplatser i världscupen i Paris för Jonna och Jessica

Idag genomfördes kvalet i World Challenge Cup i artistisk gymnastik och Jonna Adlerteg har återigen tagit sig till en barrfinal. Även debutanten Jessica Castles är i final i bom!

 Efter kvaltävlingen i barr var det tätt, tätt bland toppgymnasterna. Bland de åtta som kvalificerat till final skiljer det bara drygt sex tiondelar. Jonna kvalade in med tredje bästa poäng, 13.85

 

- Jonna kom in lite fel i serien och missade en kombination. Men hon fortsatte lugnt och körde igenom resten på ett bra sätt. Syftet med världscupstävlingen är att få ytterligare tävlingstillfällen inför VM i Doha om ett par veckor och det är bra att hon får en ny chans i morgondagens final, säger landslagstränare Sebastian Melander.

 

Jessica Castles gjorde idag debut på världscupen. Hon var först ut av alla i barren inför en storpublik i Paris och det blev en lite knagglig start.

- Det blev ett kort överhopp i början av serien, vilket gjorde att hon fick improvisera lite bland övningarna och kämpa sig igenom serien, berättar Sebastian.

Senare under eftermiddagen tävlade hon i bom och fristående, som är hennes starkare grenar. På bommen lyckades hon stå kvar, utan fall. Hon hade några stora vingel, men de redde hon ut bra och poängen blev 12.05, vilket räckte till final. En fantastisk prestation i världscupsdebuten! Även friståendet gick bra. Här fick Jessica 12.55, trots att hon landade utanför på en av voltlängorna, något som med för ett poängavdrag.

Finalerna går i morgon söndag 13.30-18.00. Stort lycka till!

 

Bra genomkörare på Världscupen för Kim, Karl och Pontus

Kim Wanström, Karl Idesjö och Pontus Kallanvaara har tävlat klart i Paris. Vi har fått en rapport från förbundskapten Fredrik Pierreville:

 

- Kim Wanström tävlade fristående, bygelhäst och räck idag och gjorde en stabil världscup med bästa resultat i fristående. Med poängen 13.25 blev det en 22:a plats.

 

Karl Idesjö körde en fin ringserie som belönades med 13.1 som gav en 19:e plats. Tyvärr blev det missar för Kalle i sina bästa redskap barr och räck där han har svåra serier.

 

Pontus Kallanvaara som är tillbaka på tävlingsarenan efter axeloperation hade ett par missar men för honom handlade det om att få med sig erfarenhet och komma igång att tävla igen.

 

Nu är det ett par veckor kvar till VM och det var bra att de fick tävla en stor internationell tävling inför VM i Doha, avslutar Fredrik.

 

Se Karl Idesjös ringserie här!


 

 

 

Mer info:

https://www.ffgym.fr/

https://www.facebook.com/FFGymnastique/?fref=ts

http://www.fig-gymnastics.com/site/events/detail.php?id=15435#

 

Publicerad: 2018-09-29

UPPTÄCK MER