Silver till Jonna Adlerteg i World Challenge Cup i Paris

Jonna Adlerteg lyfte sig en placering från gårdagens barrkval på världscupen i Paris och tog hem en strålande silvermedalj!

I en fullsatt arena i Paris vann fransyskan (med svenskt påbrå) Juliette Bossu barrfinalen före Jonna. På tredje plats kom kanadensiskan Ellie Black.

 

Efter en något trög start i barrserien kom Jonna in i serien och kunde avsluta fint. Hon missade den första kombinationen som ger en bonuspoäng. Poängen 13.85 räckte till en silvermedalj och visar på en god lägsta nivå.

 

- Jag är glad över medaljen och tycker det är kul att min prestation kan räcka så långt trots att jag inte är jättenöjd med serien och har enklare avhopp. Det är så kul att vara ute och tävla igen och jag ser alla dessa tävlingstillfällena som träning! Jag är nöjd med att ha kört fyra serier nu under två helger i rad utan större misstag, säger Jonna Adlerteg efter tävlingen.


Jonna med blommor och medalj!

- Nu har vi haft två bra genomkörare och vi tar med sig erfarenheterna för kommande tre veckors träning mot VM. Det blir en serieträning och finslipning på detaljer, kommenterar Sebastian Melander, landslagstränare.

 

 

Final i debuten

Jessica Castles gjorde debut på världscupen i helgen och hon verkar gilla det. Liksom på sitt första EM i somras tog hon sig till en grenfinal. På EM i genen fristående och nu i bom.  

- Jessica gjorde en stark start men föll tyvärr av bommen och slutade på en sjunde plats. Att ha två gymnaster som representerar Sverige i finaler vid en sådan stor internationell tävling, det är häftigt, avslutar landslagstränare Sebastian Melander.

Publicerad: 2018-09-30

UPPTÄCK MER