Brons till Lina Sjöberg i DMT-finalen på Loulé World Cup

Idag avslutas Loulé World Cup med finaler i trampolin, DMT och tumbling.

Final i DMT på Loulé World Cup 

Under lördagen gick finalen i DMT och Sverige representerades av Lina Sjöberg, som kom tvåa i kvalet med 66,6poäng. I dagens final blev det en 3:e plats och en totalpoäng på 65,6. Stort grattis till bronsmedaljen Lina Sjöberg!

När vi får telefonkontakt med Lina Sjöberg, precis innan prisutdelningen, så berättar hon att hon inte riktigt fick till det idag, inte bara de missade landningarna utan helheten. 

- Det kändes som att jag hade mer att ge men lyckades inte anpassa mig efter redskapen på plats, som är lite annorlunda här. Nu är det bara att ladda om mot NM och VM, avslutar Lina.

Medaljer i dagens DMT-final:

1. Melanie Rodriguez, Spanien, 69,7 poäng

2. Tristan Van Natta, USA, 69,3 poäng

3. Lina Sjöberg, Sverige, 65,6 poäng

Samtliga resultat hittar ni här

När vi når förbundskapten Jenny Söderlund för en kommentar så säger hon:

- Jag har inte hunnit prata med Lina än eftersom jag själv sitter som domare under tävlingen, men jag har svårt att tro att Lina är nöjd med ett brons, hon hade stora missar på landningen i båda sina hopp och tappade även lite på höjden. Resultatet ger henne säkerligen ännu mer kraft för att prestera på topp i både NM och VM, avslutar Jenny. 

Nu blickar laget vidare mot NM i trampolin och DMT som går av stapeln den 20 oktober i Göteborg, följt av VM den 7-10 november i St. Petersburg.

- I år har Sverige verkligen ett brett NM- lag och som det ser ut ska vi kunna dominera i seniorklasserna både på dam- och herrsidan. Herrarna kommer dock få tuff konkurrens av Danmarks Benjamin Kjær som är ung, 20 år gammal men utvecklas hela tiden och har gjort fina resultat under det här året, säger Jenny Söderlund, förbundskapten.  

Bland damerna är Lina Sjöberg storfavorit och hon är säkert väldigt sugen på att lägga ett NM-guld till sina meriter, då hon inte tidigare tagit medalj på NM.

 - Även i DMT (som inte har officiell NM status) är Lina Sjöberg favorit i damklassen, det finns inga andra tjejer i Norden som är i närheten av att matcha hennes nivå i DMT. På herrsidan finns det en stor osäkerhet kring om Jonas Nordfors kommer till start, då han har känningar i baksida lår. Gör han det så räknas han som storfavorit och även Gustav Tingelöf är en stark medaljkanditat. Hårdast motstånd kommer de få från de danska DMT-killarna, avslutar Jenny.

 

Vi önskar alla gymnaster stort lycka till på kommande mästerskap!

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2018-10-06

UPPTÄCK MER