Tonya Paulsson i barrfinal på Youth Olympic Games!

Sent i går kväll gjorde Tonya Paulsson sitt livs barrserie i Buenos Aires, med minst avdrag av alla barrgymnaster placerade hon sig på en åttonde plats i kvalet och är klar för final.

- Idag körde Tonya sin livs bästa barrserie. Hon hade jobbat hårt på sina avdrag sen JEM i juli, särskilt med ”jätte hel” och det gick så bra. Sen var resten otroligt högt, rent och fint. Med ett litet hopp på landningen fick hon 12,733. Efter sin kvalgrupp låg Tonya på en sjätte plats. Vi satt i publiken och tittade på de 15 sista gymnaster. Ryssland och Korea gick förbi Tonya då slutade hon på 8 plats och det blev final!!!!!!  Svårt att tro att det är sant. Det hände för två timmar sen man är fortfarande on a high, berättar en strålande glad tränare Janie Ahlström från Buenos Aires och fortsätter:

 

- Tonya  hade minst avdrag av alla gymnaster på hela YOG i barr! Alltså alla 35 tjejer!!

 

Tonya Paulsson i barrfinal på Ungdoms-OS!

 

Marcus fortsätter tävla bra!

Lars Stenberg rapporterar från Marcus tävling, där barr stod på tisdagens agenda:

-Marcus körde igenom barren riktigt snyggt på förmiddagens träning, spikade avhoppet och allt kändes riktigt bra och under kontroll. Vi körde också igenom räckserien för att förbereda morgondagen. Även det gav en bra känsla.

 

Bra känsla för Marcus Stenberg i Buenos Aires.

- Efter lunch hade vi en lång vila och lyckades till och med sova ett tag. Efter en lite senare middag var det dags att värma upp inför tävling och köra igenom serien. Allt satt bra, litet steg i avhoppet och inga stora fel. Vi marscherade in och efter 20-25 minuter blev det Marcus tur. Han körde en riktigt ren serie utan stora avdrag ändå fram till avhoppet då han missade i landningen och fick två stora steg som kostade honom 0,6. Poängen blev 12,100. Efter fem redskap är han nu 20:e i mångkampen men det är tajt mellan killarna och i morgon gör vi allt för att ta två placeringar, berättar Lars.

 

Gymnastikintresset här är riktigt stort. Som svensk är man ju inte van med publik på träningarna och uppvärmningen men i dag var det gott om folk som tittade på! Ovant men roligt!, avslutar Lars.

 

Läs mer om YOG och de tidigare tävlingsdagarna här:

 

Publicerad: 2018-10-10

UPPTÄCK MER