Tonya Paulsson klar för mångkampsfinal i Argentina

Idag tävlade Tonya sin sista kvalgren, bom, och tog sig efter en mycket fin serie till mångkampsfinal! Hennes lag, i multi-disciplintävlingen lyckades också ta ett brons.

- Efter tre dagars tävlingar i rad är gymnasterna ganska mentalt slut men Tonya var otroligt tuff och kunde fokusera tillräckligt för att köra fint och stå på hela serien. Efter bara några få vingel och en spikad landning fick hon poängen 11.8 och kom på en trettonde plats i bom, berättar tränare Janie Ahlström och fortsätter:

- Bom är redskapet Tonya har haft mest problem med så det är så roligt att hon kunde stå idag.

I mångkampen har Tonya klättrat i placeringslistan från dag till dag. Efter första dagen låg hon på 32 plats, dag två var hon 27:a, dag tre hade hon avancerat till en fjortonde plats och dag fyra slutade hon på tolva och är därmed klar för final med poängen 48.132.

 

Brons i lagtävlingen

Under YOG har man testat en ny typ av lagtävling, där lagen består av gymnaster från olika länder från den artistiska gymnastiken, trampolin, rytmisk gymnastik och acrobatic gymnastics. Lagen har fått namn efter giganter inom gymnastiken och Tonyas lag som heter Chusovitina lyckades med hjälp av Tonyas fina prestationer ta en bronspeng!


Delar av laget Chusovitina, som tog brons i lagtävlingen på YOG.

 

Att ta sig till final på YOG är en fantastisk prestation! Finalen går på fredag och på lördagen går sedan grenfinalen i barr dit Tonya kvalificerade sig under tisdagskvällen svensk tid.

 

Stort grattis!

Publicerad: 2018-10-10

UPPTÄCK MER