Nöjd Marcus Stenberg efter YOG 2018

I och med dagens mångkampsfinal har Marcus tävlat klart i Argentina. Marcus slutade på en 17:e plats i den olympiska finalen som vanns av japanen Kitazono Takeru.


Fyra av sex grenar gick bra, men tyvärr blev det missar i barr och fristående i finalen. I barren blev det fall i redskapet och han tappade där också sin tippelt som är värdefull. I friståendet var det i förstalängan som oturen slog till, berättar tränare Lars Stenberg och fortsätter:


- Marcus nådde inte sina mål i den här säsongens sista tävling men han har haft en oerhört framgångsrik säsong som han fick toppa med att vara med i en olympisk mångkampsfinal! När var någon svensk gymnast inom manlig artistisk gymnastik senast med i en sådan?!? Marcus är i alla fall jättenöjd och jag är också jättenöjd. Han har gjort en strålande prestation om ni frågar mig! Från och med nu tar vi ledigt några dagar för att bara njuta av att vara här och heja på de som fortfarande tävlar. Sedan börjar vi satsa mot nästa stora utmaning som är JVM i Ungern i slutet av juni nästa år.

 

Foto: FIG, Volker Minkus. Nöjda med YOG 2018!

 

Resultaten hittar ni här:

http://www.gymnastics.sport/publicdir/live_results/15196/art/fin_men.php?app=aa

 

I kväll fortsätter tävlingarna på YOG, med mångkampsfinal för Tonya Paulsson. Den kan ni följa här:

https://live.fig-gymnastics.com/video.php?idevent=15196

Publicerad: 2018-10-12

UPPTÄCK MER