Jätteskräll av Tonya Paulsson på Ungdoms-OS i Buenos Aires

Efter fyra fina kvaldagar på Ungdoms-OS tog sig Tonya Paulsson från Motus Salto till mångkampsfinal i Youth Olympic Games. I finalen toppade hon den prestationen och placerade sig på en otrolig sjunde plats.

- Oj vad kan jag säga! Tonya var helt underbar och är sjunde bästa junioren i världen, berättar en sprudlande glad tränare Janie Ahlström från Argentina.

 

Tonja började med barr. Serien var lite sämre än kvalet men ändå helt ok, och hon fick poängen  12,5. Sen bom, där hon återigen stod och körde fint och belönades med poängen 11,833. Den poängen gav henne en sjunde plats på bommen.

 

Stabil Tonya på bommen. Denna bild från kvalet. Foto: FIG-media.

 

- Tonyas bästa redskapsplacering idag var bom, som vanligtvis är hennes sämsta redskap. Innan fristående sa hon till mig - jag vill köra fristående NU! Då förstod jag hur det skulle gå. Och så var det!, fortsätter Janie.

 

Det fina friståendet gav poängen 12,233. Sista grenen var hopp där hon körde en fin sträckt yurchenko och fick 12.833.  Totalen blev 49.399 och en sjunde plats, som är den bästa svenska placeringen på YOG. Vann tävlingen gjorde Giorgia Villa från Italien på 54. 066.

 

- Innan YOG hade vi en lite förhoppning att komma till mångkampsfinal och topp 18. Men jag tänkte inte ens på att hon kunde komma bland de tio bästa. Och så blir hon sjua, avslutar en mycket glad och nöjd Janie.  

 

Stort, stort grattis!

 

Här hittar du alla resultat från Ungdoms-OS

Idag, lördag 13 oktober fortsätter tävlandet för Tonya, med grenfinal i barr klockan 22.00 svensk tid. Tävlingarna streamas här 

Publicerad: 2018-10-13

UPPTÄCK MER