Bamsegympan firar 10 år

I år är det tio år sedan Gymnastikförbundet introducerade Bamsegympa i Sverige.

Bamsegympa är en rolig och allsidig motorisk träning för de allra minsta. På Bamsegympan får barnen prova på olika sätt att röra sig och använda både kropp och knopp.

Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är Bamsegympa. 

Tio år sedan starten bedrivs det nu Bamsegympa verksamhet i cirka 250 av våra 1100 medlemsföreningar, något vi är mycket stolta och glada över. 

- Detta hade inte varit möjligt utan allt engagemang från våra ideella ledare och medlemsföreningar och därför vill vi rikta ett särskilt tack till er som gjort detta möjligt och bjuda in er till att fira dessa tio år tillsammans, säger Johan Fyrberg, generalsekreterare på Gymnastikförbundet.

Vi har tagit fram en rad olika aktiviteter, tävlingar och utmaningar som ni som förening kan vara med på och vi har samlat all information om dessa här:

Bamsegympa 10 år 

Under 2019 planerar vi ta fram nytt marknadsförningsmaterial, skapa ett antal pausgympafilmer med Bamse och farmor, förenkla licensförfarandet för våra medlemsföreningar och förändra rutinerna kring förhyrning av Bamsedräkten. 


- Bamsegympa är ett fantastiskt sätt att få nya personer att våga ta rollen som ledare. Materialet är enkelt och genomtänkt och det är ett roligt sätt att kunna välkomna in barn till gymnastikens fantastiska värld, säger Ida Larsson, Hindås gymnastikförening.

För er som är intresserade av att starta Bamsegympa har vi samlat mer information här och på vår facebook sida

Publicerad: 2018-10-17

UPPTÄCK MER