Lämnar VM-arenan med huvudet högt!

Sverige har tävlat klart VM i artistisk gymnastik för herrar i Doha och de gör en helt klart godkänd insats, enligt förbundskapten Fredrik Pierreville.

Inte sedan 2006 har Sverige ställt upp med ett lag på VM i artistisk gymnastik och nu har William Broman, Kim Wanström, David Rumbutis, Filip Liedbeck och Karl Idesjö just tävlat klart i kvaltävlingen. Då det är så många lag och gymnaster med på VM fortsätter kvalet under morgondagen.

 

I bussen på väg tillbaka till hotellet får vi en pratstund med Fredrik Pierreville som är förbundskapten för laget.

- VM har gått enligt plan och vi har presterat det vi kunnat förvänta oss. Vi har haft några höjdpunkter under tävlingen och sett många fina serier men också några missar. Men det är sådant som kommer på stora mästerskap, särskilt när rutinen inte är så stor.

 

Mest nöjd är Fredrik med laginsatsen i fristående:

- De första fyra grenarna var lite nervösa men när vi kom till friståendet kändes det som om alla killarna vaknade till på riktigt och Filips serie som fick poängen 13.806 var riktigt kul. Därefter var det bygel, som är vårt svagaste redskap, men vi kämpade vi oss igenom det utan stora missar.

 

Den totala poängen för Sverige blev 227.118 och bland de individuella prestationerna lyfter Fredrik även fram Davids hopp som även det var mycket bra.

 

- Vi har inte jagat resultat på det här mästerskapet utan det är en del av en långsiktig plan. Vi ser att vi närmar oss både Norge och Finland jämfört med tidigare mästerskap, vilket är kul. På NM var vi 14 poäng efter Norge och tio efter Finland. Nu har det avståndet krympt till sex respektive fem poäng och chanserna är stora att de lyckas slå sig in bland det 24 bästa lagen i år. Sammanfattningsvis åker vi från Doha med huvudet högt och är laddade för att komma hem och fortsätta träna för att ta nästa steg, säger Fredrik.

 

Sverige placerade sig till slut på en 33:e plats av 46 nationer. Det var jämt mellan lagen och upp till 24:e plats (som inneburit avancemang till nästa VM) skiljde det enbart fyra poäng.

 

- Nu vet vi var Sverige ligger och det är nu mycket tydligare vad vi behöver göra för att kunna förbättra vår ranking. Framtiden ser ljus ut med dessa unga killar som har många år framför sig. Nästa mästerskaps lagtävling är EM 2020 och då ska Sverige ha tagit nästa steg, avslutar Fredrik.

 

 Se Filips fristående här

Se Davids hopp här

Alla resultat hittar du här: https://live.gymnastics.sport/schedule.php?idevent=13335

Sammandrag från dagens kvaltävlingar

Läs mer om VM och tider för komande tävlingar här: http://www.gymnastik.se/tavling/masterskapochevenemang/VM/VMiartistiskgymnastik2018/

 Fler bilder kommer från mästerskapet.

Vill du se killarnas serier så finns det i facebook-eventet

 

 

Publicerad: 2018-10-25

UPPTÄCK MER