Johan Fyrberg går till chefspost på Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Johan Fyrberg, generalsekreterare på Gymnastikförbundet har valt att gå vidare till en tjänst på Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna.

Efter fyra år som GS har Johan bestämt sig för att börja en ny tjänst som chef för Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarnas avdelning SF-stöd. Han kommer tillträda tjänsten under första halvåret av 2019 och är kvar i sin roll på Gymnastikförbundet fram till dess.

 

- Det har varit ett oerhört spännande och utmanande uppdrag. Svensk Gymnastik växer och allt fler blir föreningsaktiva och tränar gymnastik. Gymnastiken utvecklas också som prestationsidrott, något som jag är stolt över att få varit en del av att utveckla, säger Johan Fyrberg.

 

Arbetet med att rekrytera en ny GS har inletts och processen drivs av Gymnastikförbundets styrelse.

 

- Johan har varit en fantastisk kraft under de här fyra åren och har bidragit till att vi nu har en stabil plattform att bygga vidare på, dels i det korta perspektivet men även inför det strategiska arbetet framöver.  Det känns bra att Johan blir kvar inom idrottsrörelsen och att vi kommer få mötas i gemensamma utvecklingsfrågor framöver, säger Anna Iwarsson, ordförande i Gymnastikförbundets styrelse.

 

 

Johan och Anna. Bilden är från en tidigare utvecklingshelg inom Svensk Gymnastik.

 

-Jag känner såklart också för alla engagerade, med många förtroendevalda, uppdragstagare och anställda som gör Gymnastikförbundet till en attraktiv organisation. En dag som denna känner jag lite extra och alldeles särskilt för alla duktiga medarbetare vid Gymnastikförbundet, avslutar Johan Fyrberg.

Publicerad: 2018-10-30

UPPTÄCK MER