Första dagen på VM i trampolin och DMT

Första dagen på VM i trampolin och DMT är avklarad, den innehöll kvaltävling för både trampolin (herrar och damer) samt kval för DMT (herrar).

I herrarnas DMT-kval representerades Sverige av Gustav Tingelöf (Uppsala GF) och Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK). Vi sammanfattar herrarnas DMT-kval med två godkända svenska insatser, men med lite stolpe ut, då Jonas slutade på en nionde plats endast 0,5 poäng från final. 

Först ut, i grupp 1, var Gustav som gjorde sitt första VM och hade som målsättning att sätta sina båda hopp och försöka nå 70 poäng i kvalet. I första kombon full half sträck - back in full half sträck, den var hög och fin, men lite för böjda ben i första övningen som gjorde att domarna dömde den som grupperad i stället för sträckt, vilket gjorde att han tappade 0,8 poäng på svårighetsgraden och poängen blev 33,4. Andra kombon var även den bra, full half sträck - full full sträck, men landningen var precis utanför rutan, poängen blev 34,20. Totalpoäng 67,60 och en 23:e plats i VM-debuten. 

-  Jag var väldigt nervös, men det gick bra och det var väldigt skönt att jag satte första kombon. Det var verkligen kul att tävla VM och jag har fått mersmak på stora tävlingar, säger Gustav Tingelöf.

Jonas tävlade i grupp två och inledde med full half pik - miller sträckt, ett riktigt bra hopp men tyvärr petade tårna lite in i den gula rutan i landningen, tillräckligt för att domarna skulle uppfatta det och det gav ett avdrag på 0,9 poäng. Totalt på hoppet 35,90. Även andra hoppet full half sträckt - trippel bak pik var stabilt och bra men några steg i laddningen, poäng 36,40, totalt 72,30 och åttonde plats efter en grupp. Vi trodde då att finalchansen var borta eftersom det var många bra killar kvar i sista gruppen. Men det blev bara två av dem som lyckades slå Jonas poäng vilket gjorde att det blev en 10:e plats, dock med tre ryssar före så 9:e i rankingen och första reserv till final. Jonas bästa VM-placering i DMT någonsin.

- Kul att köra DMT på ett VM igen, senast var 2013. Jag är nöjd ändå, jag körde mina två kombinationer även om landningarna kunde ha varit bättre, berättar Jonas Nordfors. 


I trampolinkvalet tävlade Måns Åberg (Upplands Väsby GK), Oscar Smith (TK Levo), Felix Holgersson (TK Levo) samt Lina Sjöberg (Uppsala GF). När vi når förbundskapten Jenny Söderlund per telefon så berättar hon följande; 

- Vi är nöjda efter dagens kval men visst fanns det några trista missar här och där. Om vi börjar med Oscar så hoppade han helt okej men råkade upprepa en övning och tappade där 1,4 poäng. Han gjorde en klart godkänd tävling.  Måns gjorde en bra första serie men hoppade tyvärr ut på andra övningen i serie två, han har dessutom varit småhängig i kroppen och var inte helt i form. Dagens prestation var så klart att Felix, 18-åringen som gjorde VM-debut idag, dessutom gjorde två personbästa! Både i serie ett och i serie två! Bästa svensk idag! Sist ut i trampolinkvalet var Lina, hon var förkyld veckan innan vi reste till St. Petersburg men är nu tillbaka igen och var rejält taggad inför sin andra serie men hoppade tyvärr ut, avslutar Jenny Söderlund. 

Dagens poäng i trampolinkvalet

Måns, totalt 54,190, gav en 80:e plats

Oscar, totalt 105,320, gav en 39:e plats

Felix, totalt 106,300, gav en 33:e plats

Lina totalt 52,265, gav en 58:e plats

 

Imorgon fortsätter tävlingarna och schemat för 8/11 ser ut så här:

08.00-09.00    Kvaltävlingar DMT damer, med Lina Sjöberg

12.15-13.15    Kvaltävlingar synkron herrar, med Felix Holgersson och Oscar Smith

Obs! Svenska tider! 

Tyvärr streamas bara finalerna på FIGs YouTube men landslaget försöker själva hinna med att lägga upp lite klipp på sin Fb

Resultatsidan

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2018-11-07

UPPTÄCK MER