Spännande dag på VM i trampolin och DMT

En spännande VM-dag med kval i DMT (damer) samt synkron (herrar).

Idag var det dags för damernas kvaltävling i DMT och självklart fanns Lina Sjöberg på plats för att kämpa om en finalplats. Lina gjorde ett stabilt och fint första hopp som gav henne poängen 33,80, även det andra hoppet satt fint och poängen blev 35,40. Totalpoängen blev 69,20, vilket är Linas högsta kvalpoäng på över ett år! Lina blev fyra i kvalet och är klar för final, hennes tredje raka VM-final, missa inte detta på lördag kl 14,00 svensk tid. Finalen streamas på FIG:s YouTube-kanal

När vi når Lina per telefon efter kvalet så säger hon:

- Jag är nöjd med dagen, jag tog den placering som jag hade tänkt mig och det räckte till final. Extra nöjd med mitt andra hopp idag, även om båda var stabila. Imorgon har jag en kort träning på förmiddagen och ska köra igenom mina serier så att de sitter i kroppen, avslutar Lina per telefon från St. Petersburg.

Under eftermiddagen körde Felix Holgersson och Oscar Smith kvaltävling i synkron. Deras första serie fick 41,040 poäng. Andra serien gav killarna 49,950, vilket resulterade i totalen 90,990 – som är personligt rekord! Härligt jobbat av killarna och det räckte dessutom till en finalplats i synkron (plats 8), senast det begav sig var 1990.

Förbundskapten Jenny Söderlund berättar per telefon:

- Superkul att vi har två finaler i detta VM. Jättestabilt kört av Lina även om det var en hög nivå i dagens DMT-kval, man märker att utvecklingen inom DMT går framåt. Även Felix och Oscar gjorde en väldigt bra insats idag, båda visade på god form under individuella igår så det var extra roligt att det gick så bra för dem idag. Hatten av, avslutar Jenny.

Finalen i synkron startar imorgon kl 15,50 svensk tid. Dessa kommer att streamas på FIG:s YouTube-kanal. 

Samtliga resultat hittar ni här

 

 

 

Publicerad: 2018-11-08

UPPTÄCK MER