En sjätteplats i synkronfinalen

Under eftermiddagen idag kördes VM-finalerna i synkron där Sverige representerades av Felix Holgersson (TK Levo) och Oscar Smith (TK Levo).

Killarna hade ett bra kval med sig i bagaget med en totalpoäng på 90,990 poäng, vilket var ett personligt rekord. Sverige har inte varit i VM-final i synkron sedan 1990, men nu var det äntligen dags. 

Killarnas finalserie gav dem 48,880 poäng och de placerade sig på en sjätteplats på detta VM, vilket är helt fantastiskt. Ulf Andersson och Martin Von Stedingk var 10:a i VM-finalen 1990, så detta är den svenska bästa synkronplaceringen någonsin.

Förbundskapten Jenny Söderlund berättar:

- Vi är jättenöjda. Killarna hoppade nästan lika bra som igår, de tappade lite höjd men räddade upp det fint. Detta var bådas första VM-final och de kunde inte ha gjort det bättre. Konkurrensen var tuff idag.

Vitryssland tog guldet med hela 52,510 poäng, silvret gick till Frankrike med 51,850 och bronset fick Australien på 51,270 poäng. Samtliga resultat hittar ni här. 


Vi får telefonkontakt med Felix och Oscar som båda utbrister:

- Magiskt! Superkul! Vi är så nöjda.

Felix fortsätter:

 - Jag är väldigt nöjd med min insats idag, kan bättre men kan heller inte begära mer. Så himla kul! Jag var inte ens nervös, måste ha blivit född utan nerver. Nu ska vi njuta av upplevelsen och bara ha det gott ett tag. Stor upplevelse att smälta, avslutar Felix.

Oscar berättar:

- Det här en dröm som har gått i uppfyllelse, svårt att ta in men också härligt att se att både Felix och jag klarar pressen på denna höga nivå. Jag är supernöjd med att vara sexa i världen. Jag kände mig lugn och stabil innan tävlingen och även när vi startade serien. Jag tappade lite fokus i spänningen men var klart medveten om det och jag sa bara ”sänk” till Felix så löste vi det tillsammans och kom in i rätt tempo igen. Jag är stolt över Felix, detta var hans första internationella mästerskap. Vi kommer fira lite ikväll, vi är ett härligt gäng med underbar gemenskap. Imorgon ska vi heja på Lina i DMT-finalen, avslutar Oscar.


Stort grattis!

 

 

Publicerad: 2018-11-09

UPPTÄCK MER