Guld till Lina Sjöberg i VM

Idag blev Lina Sjöberg historisk genom att ta Sveriges första guldmedalj i DMT på VM i Ryssland.

Lina hade siktet inställt på en guldmedalj i DMT idag, på förra årets VM i DMT blev det en bronsplacering. Hennes första hopp idag var grymt bra, fliffis pik - miller sträck, som gav henne poängen 35,800. På det andra hoppet, full half sträck - full full sträck, satte hon landningen perfekt i rutan och poängen blev 36,300 – totalt 72,100 och hon gick där upp i ledningen. Linas poäng räckte hela vägen och hon vann idag VM-guld i DMT. En otroligt fantastisk prestation, Sverige har aldrig tidigare tagit VM-guld i DMT, så detta är en historisk dag för Svensk Gymnastik.

Förbundskapten Jenny Söderlund berättar per telefon:

- Vi visste att det fanns där, så otroligt kul att hon fick visa det här på plats också. Så otroligt välförtjänt! Att hon dessutom vann med 2,1 poängs marginal, bara det är ju ett bevis i sig. Och hon satte världsrekord i svårighetsgrad! Vi är så nöjda och glada, avslutar Jenny.


När vi når guldmedaljören Lina Sjöberg per telefon berättar hon:

- Det känns superbra! En revansch från förra årets VM, där jag tog brons. Extra kul att jag fick till min miller idag också. Under förträningen blev min första miller lite låg och när jag skulle kompensera det så sträckte jag mig i ena ljumsken. Varje steg smärtade under hela finalen men jag fick fokusera lite extra på mina övningar och det gick ju bra. Ikväll ska vi fira på banketten och i morgon är det hemresa. På tisdag skriver jag en tenta men därefter ska jag ta det lite lugnt ett tag. Man blir ganska urladdad efter sådana här stora mästerskap, berättar Lina Sjöberg, historisk guldmedaljör.

Stort grattis hela teamet till en fantastisk tävling! 

Samtliga resultat hittar ni här 

Höjdpunkter från VM i trampolin och DMT finns nu på FIG:s Youtube-kanal


 

Publicerad: 2018-11-10

UPPTÄCK MER