Årets utdelning från Gräsroten

582 473 kronor – så mycket får ungdomsgymnastiken i Sverige när Svenska Spel delar ut årets pengar från Gräsroten.

Totalt får 492 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 8 129 supportrar. Den förening som får mest är Tyresögymnastiken med 107 323 kronor, följt av Höganäs GF som får 24 550 kronor och Strömsnäsbruks GK som får 8 308 kronor.

Det är sjätte året i rad som Svenska Spel via Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– De här 50 miljoner kronorna omvandlas till ren och skär glädje för idrottande barn och ungdomar i Sverige. Tack vare Svenska Spels Gräsroten ges fler barn och ungdomar möjligheten att utöva sin favoritidrott och fler får därav möjligheten att uppleva den gemenskap och glädje som frodas inom idrotten, säger Björn Eriksson, ordförande i RF.

Enligt en undersökning* bland föreningarna i landet svarar 56 procent att de med hjälp av pengarna från Gräsroten får möjligheten att uträtta något som inte annars hade varit möjligt. Det som pengarna främst används till är utrustning, utbildning samt cuper och tävlingar.

– Äntligen är det dags igen. Svenska Spel vet hur hårt idrottsföreningar runt om i Sverige kämpar för att barn och ungdomar ska få utöva sina favorit idrotter, så det är med glädje vi delar ut dessa 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Att Gräsroten växer, både vad gäller föreningar och supportrar, visar hur omtyckt och uppskattat initiativet är i Idrottssverige, säger Marie Loob, tf. VD på Svenska Spel.

Publicerad: 2018-11-15

UPPTÄCK MER