Riksserien i rytmisk gymnastik avgjord

Fjärde och avslutande deltävlingen i den rytmiska gymnastikens riksserie avgjordes i Kristianstads Arena. Stämningen var tät, då pokaler skulle tilldelas totalsegrarna av Riksserien 2018.

Hallen var på lördagsmorgonen fylld av de gymnaster som bor i närområdet och tränar sig i att tävla, genom att visa upp två program som de valt själva och blir bedömda endast i utförande delen. Ett härligt och färgstarkt gäng med många av morgondagens stjärnor på plats.

Dagen fortsatte med Juniorer Bas där ett stort startfält var anmält. Vi fick se tunnband och bandprogram av gymnasterna. Emma Jönsson, Landskrona Kvinnliga GF  lyckades efter två fina insatser knipa lördagens guld med 0,05 poängs marginal före silvermedaljören Tindra Laukkanen, Södertälje GSF. Dessa båda gymnaster genomförde i princip sina program utan misstag och det var glädjande att se. Astrid Kristensson Nilsson, Landskrona Kv.GF tog hand om bronset, då hon tyvärr gjorde något litet misstag med sitt tunnband. En fin trio som har framtiden för sig. I den totala Riksserien var Tindra den starkare och står som årets segrare i Junior Bas. Stort grattis! På delad andraplats hamnade de båda Landskronagymnasterna Emma och Astrid.

 Tindra Laukkanen, Södertälje GSF. Foto: Magnus Harrysson

I Juniorer FIG var Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kv.GF en aning nervös om hon skulle kunna upprepa föregående års vinst. Med ett nytt tunnbandsprogram som darrade lite, en boll som var lite hal, men ett bandprogram som var rent och tydligt lyckades hon bärga segern i sista deltävlingen och säkra Riksserie pokalen en andra gång. Alma Wernborg, Stråssa GF visade tre stabila insatser, där bollmomentet var en fröjd för ögat och kammade hem silvret i lördagens RS 4. Tuva Henckel, Landskrona har en otrolig tävlingsvilja och körde helt efterförmåga och med sin jämnhet belönades hon med ett brons.


Alma Wenborg, Stråssa GF. Foto: Magnus Harrysson

I totalen segrade alltså Meja med Hedvig Elg Appelros, Nevis RGK på silver och Angelina Ekström, GF Uppsalaflickorna på bronsplats. Grattis tjejer! 

Junior DTQ och Juniortrupp avslutade lördagens tävlingar. Jönköpings GF med Mira Ljungman och Fidelie Uddén deltog med sitt tunnbandsprogram och säkrade guldet efter två körningar före Landskrona Kv.GFs Lucia Modeér Castro och Celine Vergara som belönades med silver. På bronsplats hamnade GF Energos Daria Rep och Melicia Younan.

Landskrona Kv.GFs  körde sina nykomponerade program med tunnband och band ackompanjerade av publikens applåder.

I DTQ Junior totalsegrade Jönköpings GF. För Juniortrupperna blev det vinst till GF Uppsalaflickorna. Stort grattis till båda vinnarna!

Söndagen är vikt åt seniorernas tävlingar och i senior Bas heter söndagens vinnare Anna Knezevic, GF Energo som säkert framförde sina program i tunnband och band. Silvret gick till Marlene Vaidla, GF Uppsalaflickorna följd av bronsmedaljören Ellen Kastensson, d.o.


Anna Knezevic, GF Energo. Foto: Magnus Harrysson

Den totala Riksserie vinsten gick till Stråssa GFs Polina Golikova med Anna på silver och Marlene på bronsplats. Bra jobbat!

I kategorin Senior FIG segrade den regerande svenska mästarinnan Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK under söndagens tävling, då hon framförde fina program i tunnband, boll och band. I totalen har Cassie vunnit fyra av fyra tävlingar, vilket imponerar. Stilren och säker med en personlig grace. Grattis Cassandra! 


Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK. Foto: Magnus Harrysson

På silverplats hamnade GF Uppsalaflickornas Alva Svennbäck som imponerar för sitt mod på tävlingsgolvet samt förmåga att kunna ladda om mellan grenarna. Bra tunnband, ett lite oturligt bollprogram men kom igen starkt och avslutade fint i band. På bronsplats såg vi Nicoline Sachmann, Nevis RGK. En mycket stark och själklar insats för dagen av en avslappad och säker gymnast med personliga kompositioner.

Guld i totalen till Cassandra och delat silver mellan Landskrona Kv.GFs Wilma Mårtensson och ÖGKs Alma Wikström. Grattis!

 

Senior DTQ avslutade en intensiv tävlingshelg. Vinnande duo blev Wilma Mårtensson & Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kv.GF med Nevis RGKs Agnes Elg Appelros & Nicoline  Sachmann på silverplats. På bronsplats hamnade Marlene Vaidla & Ellen Kastensson, GF Uppsalaflickorna. Alla tre medaljörerna genomförde fartfyllda och fina tunnbandsprogram, men med olika stilar. Härligt att se.

Den totala senior DTQ tävlingen vanns av Landskrona Kv.GF.

 

C4-gymnasternas Trupp. Foto: Magnus Harrysson

Riksserien är nu avslutad och C4 – gymnasterna i Kristianstad som arrangerade tävlingarna växer med uppgiften för varje arrangemang. Hjärta och vilja i klubben, en fin hall med gångavstånd till centrum och hotell  är stort plus i kanten.

Tack C4 – gymnasterna för denna helgen och bra arrangerade tävlingar!

Publicerad: 2018-11-19

UPPTÄCK MER