Utvecklingshelg på Bosön

Under tre dagar, i anslutning till landslagslägret på Bosön, så genomförs nu en utvecklingshelg för föreningar med elitverksamhet.

På programmet står bland annat olika föreläsningar:

  • Utvecklingsmiljön för Svensk Elitgymnastik 2019
  • Motivation och perfektion
  • Aktivas egna medskick
  • Energibrist - symptom och effekt
  • Träna och tävla smart
  •  Goda idrottsliga utvecklingsmiljöer

Utöver dessa sker ett antal olika workshops inom träning och det medicinska området. Deltagarna kommer från föreningar i hela landet som har elitsatsande gymnaster på hemmaplan, totalt ansluter 130st ledare, sportchefer och kommittéer.

Jonas Juhl, landslagschef berättar om tanken bakom utvecklingshelgen för föreningar med elitverksamhet:

- Detta är nytt för i år, det är första gången vi synkar det gemensamma landslagslägret med utvecklingshelgen för föreningar med elitverksamhet, från fredag kväll till söndag eftermiddag har vi ledare, kommittéer och sportchefer här på Bosön.

Fredag-lördag har alla gemensamt program, dvs de som har deltagit på landslagslägret tillsammans med de som är här för utvecklingshelgen - totalt 225 personer, fortsätter Jonas.

Det har vi gjort för att när vi pratar utveckling pratar vi antingen med gymnasterna om deras utveckling eller med ledarna om ledares/föreningens utveckling. Nu sätter vi alla i samma rum, vi har samma ambitionsnivå - vi vill skapa den bästa verksamheten för alla.

Vi kommer att presentera de inspel vi har fått från gymnasterna, t ex olika enkäter och undersökningar, så att man verkligen upplever att dessa tas på allvar och att vi jobbar framåtriktat. De aktiva är här som landslagsgymnaster men deras primära tränings/utvecklingsmiljö är ju hemma i sin förening, man lär sig saker på ett landslagsläger men framgången skapas tillsammans med föreningstränaren på hemmaplan. Utvecklingen behövs ju som mest där man tränar som mest, alltså på hemmaplan, avslutar Jonas Juhl.

 

För den som vill läsa mer:

Schema för dagarna

Övriga presentationer

Externa föreläsare

Läs gärna våra inlägg på Instagram från både landslagslägret och utvecklingshelgen: Gympabubblan respektive Svensk Gymnastik

Publicerad: 2019-01-05

UPPTÄCK MER