Jonna Adlerteg första tävling för året går ”Down Under”

Jonna Adlertegs första väldscupstävling är i nära antågande och hon får åka ända till Australien och Melbourne för att vara med på årets första världscup som går den 20-24 februari.

- Jag är riktigt taggad inför första tävlingen, det känns inte som att det var så länge sedan jag tävlade sist vilket känns skönt och tryggt. Extra kul att få åka till Australien där jag inte varit innan. Jag ser fram emot en intensiv men roligt vår full av tävlingar, säger Jonna Adlerteg.

 

Jonnas 2018 var något utöver det vanliga. Hon tog ett sensationellt silver i EM i barr under sommaren och toppade det med att ta sig ända till finalen på VM där hon slutade på en åttondeplats. Däremellan visade hon på fina resultat på flera världscuper. Tävlingsschemat under våren är intensivt och inleds med ett antal världscuper och EM i april:

• 20-23 februari världscup i Melbourne
• 14-17 mars världscup i Baku
• 20-23 mars världscup i Doha
• 10-14 april EM i Polen


Jonna i barr på VM 2018.

 

- Världscupen i Melbourne blir den första tävlingen för säsongen. Uppladdningen till den här världscupen är den samma som till alla säsongspremiärer. Det innebär kortfattat att Jonna kommer från en relativt hög belastningsvolym av serieträning, berättar landslagstränare Sebastian Melander.

 

Året 2019 har två tydliga tävlingsperioder med världscuper och EM på våren och världscuper och VM på hösten. Det är ett bra upplägg som Jonna har följt flera tidigare mästerskapscykler.

 

- Målsättningen för terminen är att de tre världscuperna Melbourne, Baku och Doha är förberedande tävlingar för vårens höjdpunkt EM. Det blir en intensiv tävlingsperiod med flera långa resor vilket blir en bra erfarenhet när det gäller planering och återhämtning. EM i Polen som går i april kommer vara en bra avslutning på vårens tävlingsperiod och en uppvärmning mot höstens period med VM som årets huvudmål, säger Sebastian.

 

- Nu ser vi fram emot att starta året med världscupen i Melbourne och Jonna är sugen på att komma igång med tävlandet efter förra årets framgångar, avslutar Sebastian.

 

Tävlingsschema i Melbourne:

Torsdag 21 februari, kval
Herrar: fristående, bygel och ringar
Damer: hopp och barr

Fredag 22 februari, kval
Herrar: hopp, barr och räck
Damer: bom, fristående

Lördag 23 februari, grenfinaler
Herrar: fristående, bygel och ringar
Damer: hopp och barr

Söndag 24 februari, grenfinaler
Herrar: hopp, barr och räck
Damer: bom, fristående

 

Följ tävlingarna här:

https://gymnasticsworldcup.com.au/
https://gymnasticsworldcup.com.au/results
https://www.facebook.com/gymnasticsworldcup/
https://www.instagram.com/gymnasticsworldcup/

 

Publicerad: 2019-02-11

UPPTÄCK MER