Personligt rekord i trampolin för Lina Sjöberg på årets första världscup

Idag har Lina Sjöberg, Uppsala GF, och Oscar Smith, TK Levo, tävlat i världscupen i trampolin i Baku.

Tävlingen ligger tidigt på säsongen och både Lina och Oscar berättar att de inte ”ska” vara i riktig tävlingsform ännu utan är under uppbyggnad inför en lång kommande tävlingsperiod.

 

Lina har ökat upp träningsdosen i trampolin denna termin och det gav tävlingsmässigt resultat direkt med ett personligt rekord med poängen 97.435.

 

- Jag är väldigt nöjd med tävlingen idag. Jag har varit förkyld och det har gått uselt på träningarna här i Baku så det var nervöst, berättar Lina via telefon och fortsätter:

 

- Det var jättekul att sätta ett personligt rekord idag. Det hade jag inte trott, utan planen var att göra det först på nästa världscup som går i Vitryssland. Framåt så är målsättningen att få tävla på European Games i sommar, det vore superkul att bli uttagen.

 

Urhoppning för Oscar

Oscar inledde sin tävlingssäsong under förmiddagen svensk tid och hade en besvärlig tävling. I den första serien testade han en ny övning och flög ur. Det såg lite otäckt ut, men gick bra. Oscar berättar att det kan var svårt att samla ihop sig inför den andra serien med så mycket adrenalin i kroppen och tyvärr blev det även en urhoppning i den andra serien.

 

- Man vill ju alltid visa vad man kan men alla tävlingar ger nya erfarenheter. Jag känner att jag har nya höjder i mig och kan trycka på mer än tidigare så jag ser glatt fram emot det som ska komma framöver, berättar Oscar och fortsätter:

 

- Efter framgångarna på VM blev det en mental urladdning och nu jobbar jag med att bygga upp styrkan igen och bli mer stabil i hoppningen.


 

Oscar Smith, Per Holgersson och Lina Sjöberg i Baku!

 

Förbundskapten Jenny Söderlund, som också är domare under helgen, kommenterar Oscars och Linas insatser:

 

-Väldigt kul för Lina och starkt av henne att persa trots senaste veckans förkylning. Det syns att hon har mer att ge, ska bli väldigt spännande att följa hennes fortsatta utveckling under våren, nu när hon fokuserar mer på trampolin. Otur för Oscar, han har verkligen visat att han är på gång att kliva upp ytterligare en nivå med ny valfri serie på 17,1 som är en svårighet där han är klart konkurrenskraftig i dessa sammanhang. Men samtidigt är vi väldigt lättade över att han inte gjorde sig illa när han ramlade av efter första serien. Han är en fighter och jag är övertygad om att han vill ha revansch och kommer tillbaka ännu starkare till nästa världscup i Minsk om två månader.

Publicerad: 2019-02-16

UPPTÄCK MER