Fin finalserie gav fjärdeplats i världscupen i barr för Jonna Adlerteg

Jonna Adlerteg, Eskilstuna GF, tog sig i onsdags till final i världscupen i artistisk gymnastik i Doha. I den stjärnspäckade finalen slutade hon på en fin fjärde plats med en av årets högsta poänger hittills 14,216.

Hela serien från Doha. Foto: Sara Rumbutis

- Det var skönt att köra igenom en hel serie. En något återhållsam start fortsatte i en av de bättre serierna för säsongen. Jonna är nöjd med dagens prestation och laddar nu om till EM som går i Polen om dryga 2 veckor, kommenterar landslagstränare Sebastian Melander.

Nöjd Jonna efter finalen i Doha!

Det ett tufft motstånd på världscupen i Doha. Poängen för att ta medalj i den här finalen var högre än på VM. Vann tävlingen gjorde den regerande världsmästarinnan i barr Nina Derwael (15,033) från Belgien följt av kinesiskan Fan Yilin (14,933). Bronset gick till Anastasiia Iliankova från Ryssland med poängen 14,700.

Detta var den tredje tävlingen på en lång säsong med slutmålet VM i Stuttgart i oktober. Men innan dess är det EM som börjar den 10 april i Polen som väntar.