Stor konkurrens på EM i manlig artistisk gymnastik

Idag har Christopher Soos, Kim Wanström och Karl Idesjö tävlat EM i polska Szczecin. I en tävling med hög klass och stor konkurrens fanns det ljusglimtar att glädjas över även om de svenska gymnasterna hade velat få ut mer ur tävlingen som helhet.

Christopher Soos, Halmstad Frigymnaster, var först ut bland de svenska herrarna. Han genomförde sitt första mästerskap efter en längre tids axelskada och tyckte det var skönt att vara tillbaka på den stora scenen igen.

 

Soos i ringar!

- Även om det var nervöst så känner jag glädjen att få vara tillbaka, berättar Christopher efter tävlingen.

 

Första grenen räck började fint med två bra släpp, sen gled han lite i en av de lättare övningarna, vilket ledde till poängavdrag. Serien avslutades med ett bra avhopp. I fristående som var andra grenen blev det ett fall i första voltlängan, men Christopher tog sig igenom resten av serien på ett bra sätt. Bygel är det redskapet som Christopher har svårast för och här blev det ett fall till följd av en teknikmiss, något som Christopher menar lätt kan hända.

 

- Ringar, hopp och barr kör jag igenom bra och det var skönt att avsluta tävlingen stabilt och få en hög poäng i hopp. Over all är jag rätt nöjd med tävlingen och att jag är tillbaka på ett mästerskap igen. Jag är i bra form och kom bra förberedd även om det blev några slumpmässiga missar idag. Jag har kämpat mig igenom alla redskap och kört på den nivån jag hoppats, något som kändes långt bort för ett år sedan, avslutar Christopher.

 

 Stabilt avslut i barr för Christopher. 

 

Kim Wanström, Hammarbygymnasterna, stod för höjdpunkten av svenskarnas insats idag, i grenen fristående.

 

- Barr och räck, det två första redskapen gick bra utan större misstag och det följdes av fristående som gick jättebra och jag ”persade” med poängen 14,233 (endast 0,250 från final) och det är jag väldigt nöjd med. Sen blev det ett fall i bygel och jag hade lite trassel i räck. Sen avslutade jag bra i hopp, summerar Kim själv tävlingen.

 

Upp och ner i barren, Kim Wanström!

 

- Såklart var det skönt att köra ett så bra fristående med bra landningar, min bästa serie någonsin, på ett EM, så det är jag mest nöjd med från dagen, avslutar Kim som nu ska jobba med säkerhet och stil inför kommande världscuper, SM och så VM som kommer i höst.

  

Kim hoppar!

 

I samma kvalgrupp tävlade även klubbkamraten Karl Idesjö som fick en jättebra start i början av tävlingen med barr, räck och fristående som är de starka grenarna för honom. Även för Kalle blev det tufft i bygel och han kämpade sig sen vidare i ringar. I hoppet kom han tyvärr lite för nära satsbrädan, vilket gjorde det svårt att genomföra ett riktigt bra hopp.

 

Kalle i barren!

- Jag är mest nöjd med barr och räck som jag körde mycket bra och jag hade en bra känsla genom serierna, berättar Kalle.

 

. Kalle i ringarna!

Mångkampsfinalen går på fredag och grenfinalerna under lördagen och söndagen. Inga av de svenska herrarna kvalificerade sig dit.

 

 

 Hela gänget från EM!

 

Poäng:

Kim Wanström, plac 59

Fristående: 14,233

Bygel: 10,533

Ringar: 11,433

Hopp:12,566

Barr: 12,566

Räck: 11,966

Tot: 73,297

 

Christopher Soos, plac 68

Fristående: 12,00

Bygel: 9,7

Ringar: 11,366

Hopp: 13,566

Barr: 12,466

Räck: 11,5

Tot: 70,598

 

 

 

Karl Idesjö, plac 73

Fristående: 13,066

Bygel: 2,133

Ringar: 12,366

Hopp: 12,5

Barr: 12,833

Räck: 13,0

Tot: 65,898

 

 

 

Alla resultat hittar du här:

http://www.smartscoring.com/en/results/

 

I morgon torsdag 11 april inleds damernas tävling där Sverige har tre deltagare, Jonna Adlerteg, Jessica Castles och Izabella Trejo.

 

Läs mer om EM här

 

Foto: Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik

Publicerad: 2019-04-10

UPPTÄCK MER