Jonna flyger in i barrfinalen och Jessica Castles klar för mångkampsfinal på EM

Med en svår, säker och stilren serie tog sig idag Jonna Adlerteg till EM-final i polska Szczecin i specialgrenen barr och Jessica Castles har gått vidare till sin första mångkampsfinal på ett stort mästerskap.

Jonna satte hela sin serie i barrkvalet på EM idag, vilken belönades med den fina poängen 14,666. Det är hennes högsta poäng någonsin och den bästa i kvaltävlingen i Polen.

 


Jonna flyger i barren!

-Jag är nöjd, det känns som jag fick till en jättebra bra serie, som jag vet att jag kan få till på träning. Jag har inte fått till det på tävling fram tills nu, men det handlar om att ha tålamod och fortsätta jobba, säger Jonna Adlerteg och fortsätter:

 

- Nu ska jag ta det lite lugnt efter tävlingen och så kör vi ett eller två kortare träningspass på fredag för att sedan ladda om för finalen. Jag känner mig redo. Jag har tävlat mycket sen förra sommaren och har serien i kroppen, avslutar Jonna.

 

Mångkampsfinal för Jessica

 Jessica började i bom, ett av hennes starka redskap och körde en snygg serie, men där det tyvärr blev ett fall i en av voltkombinationerna. I friståendet gick det desto bättre och med fin svårighet hamnade Jessica tyvärr precis utanför finalfältet i grenen med bara några tiondelar. Hon fortsatte tävlingen stabilt i hopp med en skruvad yurchenko, med lite tung landning i försöket att spika den och avslutade sen fint i barr. Den sammanlagda poängen på 49,899 räckte till en 23.e plats, vilket gav henne en biljett i mångkampsfinalen dit de 24 bästa gymnasterna kvalificerar sig. Stort grattis!

 


Jessica hoppar sig in i finalen!

- Det gick inte så bra som jag ville idag. Jag hade lite småmissar här och där i alla redskap. Så jag vet inte riktigt hur jag lyckades ta mig till final men jag hoppas att det går bättre i morgon, säger Jessica Castles.

 

 

Strålande debut för Izabella Trejo

Izabella Trejo gjorde EM-debut idag och gjorde det på ett strålande sätt. Hon bor och tränar i USA och i Sverige tävlar hon för föreningen All Star Gymnastics. Hon inledde tävlingen med grenen bom. Hon visade att hon kunde hantera nervositeten och utan att trilla ner från den 10 cm smala bommen körde hon på ett mycket fint sätt genom hela serien och fick poängen 11,2. Isabella tävlade också i grenen fristående. Med ett stabilt program som låg i nivå med hennes tidigare personbästa resultat fick hon poängen 12,233.

 

 Vilken debut på EM Izabella Trejo gör!

- Det var verkligen roligt att tävla och mycket känslor idag. Före bommen var jag nervös men sen kunde jag slappna av och njuta av att köra mitt fristående. Det är också det jag är mest glad över idag– att verkligen kunna slappna av och känna glädje under tävlingen, säger Isabella Trejo.

 

 

Mångkampsfinalen går i morgon fredag klockan 17.30-19.30.

Barrfinalen går på lördag klockan 13.30-16.00.

 

Tävlingarna sänds på www. eurovisionsports.tv/ueg

 

Poäng:

Jonna Adlerteg:

Barr: 14,666

 

Izabella Trejo:

Bom: 11,200

Fristående: 12,233

 

Jessica Castles

Hopp: 13,100

Barr: 12,133

Bom: 11,833

Fristående: 12,833

Totalt: 49.899

 

Alla resultat hittar du här:

http://www.smartscoring.com/en/results/

 

 

Läs mer om EM här: http://www.gymnastik.se/tavling/masterskap/EM/EM2019/EMiartistiskgymnastik2019/

 

 

 

Intervju med Jonna i SVT

 

Intervju med Jessica i SVT: 

 

Foto: Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik

Publicerad: 2019-04-11

UPPTÄCK MER