Jessica Castles tar en 14e plats i sin första mångkampsfinal

Jessica Castles fortsätter att imponera på tävlingsgolvet. Vid dagens mångkampsfinal under EM i Szcecin, Polen, placerade sig Jessica på en 14e plats totalt. I grenen fristående briljerade Jessica och fick dagens sjätte högsta poäng.

Detta var Jessicas andra final på raken på EM. I Glasgow 2018 var hon i final i fristående och placerade sig då på en sjunde plats. Att nu vara i final i mångkampen visar på en fin utveckling och att Jessica verkligen hör hemma i de stora sammanhangen. 


Foto: Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik 

Jag är nöjd med placeringen, och att jag körde igenom alla fyra grenar. Jag började med fristående och det kändes jättebra och sen gick jag till hopp och det var mycket bättre än kvalet. Efter det var det barr och jag tror att jag tänkte för mycket där innan jag skulle köra, så i min första övning kom jag nära barren och efter det fick jag kämpa, säger Jessica Castles.


Foto: Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik

Jessica som höjde sig med nästan en poäng mellan kvalet och finalen fortsätter, sen var det bom och där började jag starkt men sen började jag bli lite nervös på slutet men jag klarade hela serien.

Nu väntar påsklov med familjen, vila och återhämtning för Jessicas del. 


Foto: Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik

 

Jessicas poäng i mångkampsfinalen

Hopp: 13,400

Barr: 11,633

Bom: 12,833

Fristående: 12,866

Totalt: 50,732

Imorgon lördag är det dags för Jonna Adlertegs barrfinal klockan 13.30-16.00. Tävlingarna sänds på www.eurovisionsports.tv/ueg

Publicerad: 2019-04-12

UPPTÄCK MER