Nyttiga erfarenheter på världscupen i rytmisk gymnastik för Cassandra och Alva

Nu är världscupen i Sofia över för Cassandra Pettersson och Alva Svennbeck och de åker tillbaka hem till Sverige med mycket nyttig erfarenhet i bagaget.

Båda Cassandra och Alva var väldigt taggade inför tävlingen och sugna på att gå ut och njuta på tävlingsgolvet och representera Sverige. Tävlingen var uppdelad på två dagar och första dagen var det boll och tunnband på schemat. Cassandra var först ut och hade tyvärr några små fummel med tunnbandet. Bollprogrammet fungerade däremot desto bättre och där fick Cassandra en fin poäng på 13,35.


Cassandra Pettersson i Sofia!

Alva startade med tunnband och hade även hon lite strul med både redskapet samt ena tåskon som halkade av och satt på svaj hela programmet. Även för Alva fungerade bollprogrammet bättre men det var många delar som inte var så bra som hon kan.

 

På lördagen startade Alva med band och det ville sig inte alls denna tävling med ett band som i ett kast hamnade utanför ytan. Käglor gick mycket bra ända tills mot slutet när en kägla flög ut utanför mattan.

För Cassandra började bandprogrammet mycket bra men mot slutet blev det tyvärr en liten knut som hon blev tvungen att ta upp innan hon kunde fortsätta. Käglor körde hon fint och fick där poängen 13,25.

 

- Jag är nöjd med min prestation och stolt över att ha kommit upp i över 13 poäng i två program, säger Cassandra.

Alva, som lyckades mycket bra på förra helgens FIG tävling i Polen där hon var långt över mästerskapskvalgränsen, hade ett par misstag under världscupstävlingen.

- Trots några misstag känner jag mig nöjd med att jag ändå kunde hålla huvudet kallt och jobba med de artistiska delarna, säger Alva som strålade och verkligen tog för sig ute på tävlingsmattan.

 

Alva Svennbeck, världscupen i Sofia 2019.

Målet med tävlingen var att Alva och Cassandra skulle få ökad internationell tävlingserfarenhet och se tävlingen som en förberedande aktivitet inför ett eventuellt mästerskapsdeltagande. Fokus låg också på lagbygge i den svenska delegationen.

 

- Vi tränare är överlag nöjda med insatsen men vet också att det finns mycket kvar att jobba på. Vi har alla lärt oss mycket dessa dagar och för gymnasterna är det väldigt viktigt att få chansen att tävla på dessa stora arenor för att visa upp svensk RG samt öva upp den mentala biten med den nervositet som uppstår, avslutar Katarina Jönsson Söderberg. 

 

Publicerad: 2019-04-15

UPPTÄCK MER