Jessica Castles klar för European Games i Minsk

I fredags nåddes vi av det glädjande beskedet att Jessica Castles kommer representera Sverige i den artistiska gymnastiken på European Games i Vitryssland i sommar.

Gymnastiken går i Minsk Arena och inleds med kvaltävlingar den 27 juni. Finalerna går den 29-30 juni. I kvaltävlingen avgörs vilka 18 gymnaster som går till mångkampsfinal och vilka sex gymnaster som går till respektive grenfinal.

 

- Det känns riktigt spännande att ha blivit uttagen till EG! Jag ser verkligen fram emot att vara med i den svenska truppen och få uppleva ytterligare ett multisport event som detta. Jag hoppas att jag kan fortsätta att bygga vidare på mina prestationer från EM både när det gäller utförande samt svårigheter, berättar Jessica Castles.

 

Läs mer om Jessicas EM här, där hon kom på 14:e plats i mångkampsfinalen.

 

Minsk blir andra gången som Europeiska Olympiska Kommittén arrangerar ett OS för Europa. Första gången var i Baku 2015. Tävlingsschemat hittar du här.

Totalt ingår 15 idrotter - badminton, basket (3x3), beachfotboll, bordtennis, boxning, brottning, bågskytte, cykel, friidrott, gymnastik, kanot, karate, judo, sambo och skytte - i tävlingarna som pågår i Vitryssland 21-30 juni i år. Cirka 4 000 idrottare kommer att tävla om medaljer i totalt 199 grenar.

 

Hur ser perioden ut fram till European Games?

 

- Perioden fram till tävlingen ser ut som alltid innan stora mästerskap. Jag tränar mycket serier och jobbar mycket med utförande moment, avslutar Jessica.

 

Vi önskar Jessica stort lycka till!

 

Läs mer om Euorpean Games här.

Läs mer på SOK:s webb. 

Publicerad: 2019-05-06

UPPTÄCK MER