Juniorkillarna trea i lagtävlingen på JNM i Halmstad

I Halmstad Arena genomfördes JNM i manlig artistisk gymnastik och Sverige tog brons i lagtävlingen och Mattias Larsson kom trea i den individuella tävlingen!

Efter en mycket fin laginsats tog Sverige brons i lagtävlingen. JNM-guldet gick till Norge och Finland kom tvåa. Alla i det svenska laget höjde sin nivå och presterade på topp, något som kom väl till pass då lagkapten Marcus Stenberg på grund av skada stod över tävlingen.

I laget ingick (individuell placering)

  • Mattias Larsson (3)
  • Viktor Javenfeldt (6)
  • William Sundell (14)
  • Vilgot Hyll (15)
  • William Hyll (17)

 

Det svenska laget på prispallen i Halmstad Arena och JNM 2019!


I den individuella tävlingen blev det dubbelt norskt i topp. Efter en mycket stark prestation kom Mattias Larsson på en tredje plats där han satte personbästa med cirka två poäng. Det innebar att han också tog sig vidare till hela fyra genfinaler, bygel, ringar, barr och räck.  I bygel tog Mattias guld och det blev en bronsplacering i ringar.


 Mattias Larsson, personbästa och trea på JNM 2019 - stort grattis!

Till grenfinal tog sig också William Hyll och han placerades sig på en mycket fin femteplats i fristående. I bygel hade Mattias sällskap av Viktor Javenfeldt och han placerade sig på en sjätte plats. Viktor hade en bättre dag i både barr och räck, där det blev silver respektive brons.

 

Strålande tävling av Lucas Norin i ungdomsklassen

I samband med JNM genomfördes även en ungdomsklass. Sverige hade en deltagare i form av Lucas Norin som kom på en mycket bra tionde plats. Lucas kvalificerade sig till alla grenfinaler och fick två medaljer med sig hem, brons i bygel och silver i barr.

Stort grattis till alla fina prestationer under helgen och stort tack till Halmstad Frigymnaster för ett mycket fint arrangerat JNM!

 

Alla resultat hittar du här 

Publicerad: 2019-05-19

UPPTÄCK MER