Tre trampolinhoppare till European Games!

Idag blev det klart att Lina Sjöberg (Uppsala GF), Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK) och Måns Åberg (Upplands Väsby GK) är uttagna att representera Sverige på European Games (EG) i Minsk i juni.

Trampolintävlingarna går den 24-25 juni och består av kval och finaler i individuell och synkron trampolin. Lina är uttagen till den individuella tävlingen och Jonas och Måns kommer tävla både individuellt och tillsammans i synkrontävlingen.

 

”Ser fram emot en spännande och kanske lite annorlunda tävling”

Grattis till uttagningen, hur känns det?

- Tack! Det känns superkul. Detta har varit något jag sett fram emot och hoppats på sedan EM förra året, så det är skönt att äntligen ha fått veta. Det har ju varit en väldigt oklar vår där jag inte riktigt vetat vad som förväntades av mig så jag är mest glad över att inte behöva gå och fundera mer. Och så är det ju såklart riktigt roligt att det blev ett positivt besked! Efter mitt VM-guld i DMT i november har detta varit mitt största mål nu under våren och det känns bra att jag lyckades nå det, säger Lina Sjöberg och fortsätter:

 

- Jag ser fram emot en spännande och kanske lite annorlunda tävling. Det kommer bli spännande och se hur mycket man känner av andra idrotter på plats också, att det helt enkelt inte bara är vi trampolinare som är iväg utan en bra mycket större delegation.

 


Lina Sjöberg på EM i Baku 2018.

 

Vad har du för förväntningar på ditt deltagande i EG?

- Jag hoppas på att kunna prestera på topp och köra igenom två bra serier. Någon speciell placering är svår att önska/gissa på. Men jag tror och hoppas på att jag ska kunna få till en formtopp till Minsk, avslutar Lina.

 

Måns och Jonas återvänder till European Games

- Jag är så glad över att få representera Sverige under EG 2019! Första gången, för fyra år sedan, var det en overklig upplevelse för mig personligen och jag tror inte mindre om det denna gång! Mina mål är en final i synkron och två bra serier individuellt, jag har utvecklats mycket sedan senast och känner att jag har mycket att ge! Nu blir det först Frivolten cup till helgen och sen är det bara att träna på som vanligt och följa träningsplanen, säger Måns Åberg.

Jonas Nordfors fyller i:

- Det känns så jäkla skönt. Jag tror jag behövde det efter förra årets prestationer, nu blir det som en nystart och jag ser fram emot att kunna visa upp det jag lagt ner mitt liv på! Målet är ju såklart att köra igenom alla serier på en bra nivå så jag kan åka nöjd hem därifrån!

 

Jonas och Måns på EM i Baku förra året.

 

Hur ser dina förberedelser ut under de veckor som är kvar fram till EG?

- Det kommer nötas serier, enbart! Jag ska vara så säker på mina serier att jag ska kunna göra dem i sängen hemma nyvaken!, avslutar Jonas.

 

15 idrotter tävlar i Minsk

Totalt ingår 15 idrotter - badminton, basket (3x3), beachfotboll, bordtennis, boxning, brottning, bågskytte, cykel, friidrott, gymnastik, kanot, karate, judo, sambo och skytte - i tävlingarna som pågår i Vitryssland 21-30 juni i år. Cirka 4 000 idrottare kommer att tävla om medaljer i totalt 199 grenar.

Lina, Jonas och Måns kommer som vi tidigare berättat om få sällskap av Jessica Castles som tävlar i den kvinnliga artistiska gymnastiken. Mer om det kan du läsa här. 

Vi önskar alla fyra stort lycka till!

Info om trampolintävlingarna i Minsk. 

Info om tävlingarna i kvinnlig artistisk gymnastik.

Läs mer på SOK:s webb 

Publicerad: 2019-05-27

UPPTÄCK MER