GF Näset är Årets Förening!

Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Förening. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det GF Näset som får utmärkelsen.

Nomineringen lyder:

”Föreningen har visat på en mycket positiv medlemsutveckling över tid och tack vare en stark lokal förankring är idag 50% av alla barn på orten med i föreningen. Styrelsen brinner för att skapa fysisk aktivitet i olika former och arbetar aktivt med att utbilda sina ledare. Verksamheten visar på stor bredd som spänner från de allra minsta till seniorernas träning och föreningen visar på en nyfikenhet genom att öppna upp för andra idrotter i sin träning. Föreningen har målet att tillsammans med kommunen och andra intressenter bygga en kombihall med möjlighet att samla många idrotter under samma tak. Vi är stolta över att utse GF Näset till Årets förening 2018.”

 

Grattis till utmärkelsen – vilken är din spontana reaktion?

- Vi var så stolta och nöjda över att ha blivit årets förening i region Syd och vi hade firat klart och släppt frågan. Så det är lite overkligt med denna nyhet och det är såklart jätteroligt, säger Cecilia Thulin ordförande i GF Näset.

 

Cecilia Thulin, ordförande i GF Näset!

GF Näset har sin verksamhet i Vellinge kommun i Skåne. Gymnastiken har ett starkt fäste i kommunen med både GF Näset och Kämpinge GF, två föreningar som enligt Cecilia kompletterar varandra på ett fint sätt.

 

Varför får just ni utmärkelsen tror du?

- Vi har ökat enormt i medlemsantal, breddat vår förening och startat många nya grupper. Vi har satsat på att ha många hjälpledare i grupperna och vi har lyckats med att få det attraktivt bland de unga att hjälpa till. Här har våra internutbildningar spelat roll och fått många unga att stanna kvar inom föreningen, säger Cecilia och avslutar med att lyfta fram styrelsens arbete:

 

- Vi har ett enormt bra samarbete i styrelsen, där alla verkligen vill hugga i. Vi har en blandning i styrelsens sammansättning, där det också finns ledare med, vilket har underlättat kommunikationen.

 

En av barngrupperna i GF Näset under en föreningsuppvisning.

 

Utmärkelsen kommer delas ut i samband med finalen i truppgymnastik under SM-veckan, söndagen den 30 juni. Då får föreningen också sin check på 15 000 kronor, som kommer användas till utbildningsinsatser på hemmaplan och med ett nyinköpt tumblinggolv är det ett positivt tillskott till föreningskassan.

 

Läs mer om GF Näset här: https://www.gfnaset.se

 

Stort grattis!

Publicerad: 2019-06-17

UPPTÄCK MER