Lina Sjöberg tia i trampolin och Nordfors/Åberg sexa i den synkrona trampolinfinalen på Europeiska Spelen

Idag inleddes trampolintävlingarna på Europeiska Spelen i Minsk med tre svenska deltagare på plats, Lina Sjöberg, Måns Åberg och Jonas Nordfors.

I sin premiär på Europeiska Spelen genomförde Lina Sjöberg, Uppsala GF, en mycket bra trampolintävling och placerade sig på en tionde plats i det starka startfältet. Den första serien var ren och fin och gav poängen 45,750 och andra serien som hon också fick till mycket bra gav poängen 51,130. Det summeras till en total om 96,880, vilket är Linas näst bästa poäng i karriären.

- Jag känner mig nöjd med min prestation idag. Jag lyckades köra igenom båda serierna utan några större missar vilket var skönt. Jag hade som mål att nå topp-10 och det gjorde jag så det är superkul! Dessutom klarade jag kvalpoängen till VM nu igen vilket oxå känns bra. Det innebär att jag har gjort vad som krävs av mig för att få åka och tävla både trampolin och DMT i Tokyo i höst.Nu är det bara att ladda om inför SM på fredag, säger Lina Sjöberg.

Se Linas andra serie här:

Lina Sjöberg, Europeiska Spelen 2019.

De sex bästa gymnasterna går vidare till morgondagens finaler, varav max en från varje land, och Lina står som andra reserv på den finallistan.

Sexa i synkronfinalen

Senare under kvällen tävlade Måns Åberg och Jonas Nordfors i den synkrona klassen. Där genomfördes finalen direkt i startfältet som bestod av åtta par. Måns och Jonas var med på Europeiska Spelen i Baku 2015 och då blev det en femte plats i finalen.

Paret från Upplands Väsby GK inledde sin finalserie riktigt bra. I de sista hoppen fick de kämpa och tappade i samtidigheten, men de lyckades hålla sig kvar på trampolinduken. Poängen blev 43.00, vilket räckte till en sjätte plats.

Vann tävlingen gjorde det polska paret Jaworski/Zakrzewsi följt av ett par från Ukraina Davydenko/Prostorov och bronset gick till Frankrikes hoppare Morante/Martiny.

Se serien här.

Jonas och Måns i sin finalserie. Foto: SOK/Bildbyrån.

- Det var synd att det inte gick som planerat men tar med sig den underbara känsla och atmosfär som denna tävling ger, nu laddar vi inför individuella tävling imorgon, hälsar Jonas och Måns.

Måns Åberg under invigningen till Europeiska Spelen 2019. Foto: SOK/Bildbyrån.

I morgon, den 25 juni tävlar Jonas och Måns i den individuella tävlingen som inleds med ett kval 14.00 svensk tid. Finalen, dit de sex bästa hopparna kvalificerar sig startar 19.00.