Andra SM-guldet i rad till David Rumbutis, som vann mångkampen i manlig artistisk gymnastik

I år var det åter David Rumbutis från All Star Gymnastics GF som tog hem mångkampsguldet i manlig artistisk gymnastik på poängen 80,150 och försvarade därmed sin titel som svensk mästare.

Konkurrensen på årets SM i manlig artistisk gymnastik var hög på mångkampen och många av landets bästa gymnaster deltog. David Rumbutis från All Star Gymnastics GF som tog hem mångkampsguldet i manlig artistisk gymnastik på poängen 80,150 och försvarade därmed sin titel som svensk mästare.


Foto: Studio Halmstad

Det var jämnt i toppen och på andra plats kom Karl Idesjö från Hammarbygymnasterna på poängen 78,150. Så sent som i våras var Karl på fjärdeplats i barr på världscupen och han gjorde idag SM-tävlingens bästa barrserie. David Rumbutis var dock jämnare genom alla grenar och det var poängen från bygelhästen som fällde avgörandet.

Även tredjeplatsen gick till en gymnast från Hammarbygymnasterna, nämligen Kim Wanström. Kim hade tävlingens högsta poäng i fristående och han slutade på totalpoängen 77,250.

Samtliga resultat finns på denna länk.

Under torsdagen avgörs grenfinalerna på SM i manlig artistisk gymnastik. Programmet finns här och SVT sänder finalen live i SVT1 samt Play.

Publicerad: 2019-06-26

UPPTÄCK MER